Uuteen, mahdolliseen kumppaniin tutustuessa monella on mielessä tietyt asiat, joita haluaa häneltä kysyä.

Moni kysyy treffiseuralaiseltaan ensitreffeillä, mitä hän haluaa parisuhteelta, mitä hän etsii tai millaisista tyypeistä hän pitää. On täysin luonnollista kysyä tällaisia asioita, mutta deittailun asiantuntija Lauren Windlen mukaan se voi johtaa ongelmiin.

”Vaarana on se, että jos pidät hänestä, alat silloin muokata itseäsi sellaiseksi, mitä tiedät hänen haluavan”, Windle kirjoittaa The Sunin sivuilla.

Kun kysyt yllä mainittuja asioita, kysyt Windlen mukaan todellisuudessa sitä, miten hyvin sovit itse hänen kriteereihinsä. Jos kriteerit eivät käy niin yksiin, alkaa moni sopeutua ollakseen enemmän haluttava deitin/kumppanin silmissä.

”Tämä voi tapahtua selvillä tavoilla, kuten värjäämällä hiukset tai yrittämällä muuttaa kroppaansa, vaikkakin fyysiset muutokset ovat enemmän harvinaisia”, Windle toteaa.

Todennäköisempää onkin, että henkilö alkaa omaksua kiinnostuksen kohteensa piirteitä, luonnetta, harrastuksia sekä asioita, joista hän pitää tai ei pidä. Windle listasi kolme esimerkkiä:

  • ”Haluan olla sellaisen kanssa, kuka on todella spontaani”, voi saada ihmisen teeskentelemään, ettei hän nauti ennalta suunnitelluista asioista, vaikka se todellisuudessa on hänen juttunsa
  • ”Pidän sellaisesta tyypistä, jonka kanssa voin katsoa jalkapalloa”, voi saada jonkun katsomaan urheilua tuntikausia, vaikka mieluummin katsoisi jotain aivan muuta
  • ”Pidän tyypistä, joka käyttää korkokenkiä”, voi saada käyttämään korkokenkiä, vaikka paljon mieluummin vetäisi jalkaansa tennarit

Omana itsenä oleminen on vahvan parisuhteen perusta

Windle muistuttaa, että et voi teeskennellä olevasi jotain muuta kuin mitä todellisuudessa olet pitkään ennen kuin totuus valkenee ja kaikki murenee. On siis parempi jättää se väliin alusta alkaen.

”Älä edes kysy, mitä toinen haluaa, tule treffeille sellaisena kuin olet ja jos hän pitää sinusta, sitten tiedät mitä hän haluaa”, Windle kirjoittaa.

Windlen mukaan voit myös huomata, että millaisesta tyypistä joku pitää muuttuu melko nopeasti, kun hän huomaa pitäväsä sinusta, vaikka sinussa ei olisikaan mitään hänen yleisistä mieltymyksistä. Hän lisää, että kukaan ei voi kontrolloida sitä, kehen tuntee vetoa tai mikä toisessa ihmisessä vetää puoleensa, vaikka hän teeskentelisi omaavansa jotkut tietyt kriteerit.

”Ollaksesi todella arvostettu ja rakastettu, sinun täytyy olla täysin oma itsesi. Se on perusta, jolla vahva ja kestävä parisuhde kasvaa”, Windle muistuttaa.

”Varmuutesi siinä, että tiedät kuka olet eikä sinun tarvitse kysyä, mitä hän haluaa, on paljon kiehotavampaa kuin se, että osuisit hänen kriteerilistaansa. Luota minuun – sinun ei tarvitse tietää”, deittailun asiantuntija päättää.

Lähde: The Sun