Seksielämästä huolehtiminen vaikuttaa myös hyvinvointiin ja tutkijat ovat selvittäneet, miksi näin on.

Ei liene yllätys, että aktiivinen seksielämä vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja onnellisuuteen; aiemmin tutkimus on selvittänyt, että kerta viikossa riittää tekemään parit onnellisemmaksi kuin seksin harrastaminen kerran kuussa ja sen vaikutus vastaa samaa kuin tienaisi 50 000 dollaria enemmän vuodessa – lue lisää täällä.

NYMAG.comin Science of Us:n mukaan Toronton yliopiston tutkimus on selvittänyt, miksi seksielämä vaikuttaa myös onnellisuuteen – ja salaisuus vaikuttaisi olevan halailussa.

”Seksi ei ole hyödyllistä vain sen fysiologisten tai hedonisten vaikutusten takia, vaan myös sen takia, että se edistää vahvempaa ja positiivisempaa kytköstä kumppaniin”, tutkimusta tehnyt Anik Debrot kollegoineen toteaa Personality and Social Psychology Bulletinissa julkaistussa tutkimuksessa.

Tutkimusta tehtiin useassa osassa ja ensimmäistä varten rekrytoitiin 335 romanttisessa suhteessa olevaa amerikkalaista vastaamaan kyselyyn, jossa tiedusteltiin seksielämän aktiivisuudesta, tyytyväisyydestä elämään sekä kuinka usein he esimerkiksi suutelivat ja halailivat. Toisessa rekrytoitiin 74 paria San Franciscon alueelta.

Science of Us:n mukaan seksin ja kosketusten yleisyys oli kytköksissä hyvään oloon elämän suhteen, mutta tutkijat kuitenkin totesivat, että hellyys – ei siis seksi – oli tekijä, joka vaikutti hyvinvoinnin kasvuun.

Tutkimuksen seuraavassa osassa selvisi, että mitä enemmän seksiä pari harrasti kymmenen päivän aikana, sitä parempi heidän tyytyväisyyteensä parisuhteessa oli kuusi kuukautta myöhemmin. Tämä osa toteutettiin päiväkirjoihin pohjautuen 106 sveitseläisparin avulla.

Science of Us:n mukaan jatkotutkimus selvitti, että kun parit harrastivat seksiä, he todennäköisemmin kertoivat hellyyden kokemuksista myös useita tunteja seksin harrastamisen jälkeen eikä vain heti seksiä harrastettuaan.

Science of Us kuitenkin huomauttaa, että tällaisissa tutkimuksissa, jotka luottavat kyselyihin ja päiväkirjoihin, on vaikea eristää, mikä kaiken taustalla on. Ei myös ole kohtuutonta ajatella, että seksi ja haliminen ja hyvinvointi tehostavat kaikki toistensa vaikutuksia.

Tästä huomautuksesta huolimatta Toronton yliopiston tutkimuksella on käytännöllinen viesti: ole hellä ja näytä tunteitasi, sillä se syventää seksin vaikutuksia ja auttaa parisuhdettasi. Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Aiemmin kerroimme, että aktiivisesta seksielämästä voi olla hyötyä myös töiden parissa. Lue lisää aiheesta täällä.

Lähde: Science of Us / NYMAG.com

Kommentit

Kommenttia