Töissä viihtyminen voi ollakin kiinni siitä, mitä tapahtuu kotona makuuhuoneen puolella.

Aktiivinen seksielämä voi vaikuttaa parisuhteen hyvinvoinnin lisäksi myös siihen, miten hyvin viihtyy töissä ja kuinka tehokas työntekijä on. Cosmopolitanin mukaan tutkimus on paljastanut, että aktiivisempi seksielämä on hyvästä työtyytyväisyyden kannalta.

”Terveen parisuhteen ylläpitäminen, mihin lukeutuu terve seksielämä, auttaa työntekijöitä pysymään onnellisena ja työtä tekevinä, mikä hyödyttää sekä työntekijöitä että heidän työnantajiaan”, tutkimuksen tekoon osallistunut Keith Leavitt Oregonin osavaltionyliopistosta kommentoi tiedotteessa.

Leavitt ja hänen tutkijatoverinsa samasta yliopistosta seurasivat 159 naimisissa olevaa työntekijää kahden viikon ajan ja pyysivät heitä täyttämään kaksi kyselyä joka päivä. Cosmopolitanin mukaan tutkijat saivat selville, että seksiä harrastaneet työntekijät kertoivat olevansa seuraavana päivänä paremmalla tuulella, mikä johti parempaan työtyytyväisyyteen ja työn imuun pitkin päivää.

Journal of Management -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan seksin vaikutus kesti ainakin 24 tuntia ja sen vaikutus oli yhtä vahva sekä naisten että miesten kohdalla. Vaikutus oli myös olemassa senkin jälkeen, kun tutkijat ottivat huomioon tyytyväisyyden avioliitossa sekä unen laadun, jotka ovat kaksi yleistä päivän mielialan ennustajaa.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että on tärkeää jättää työasiat työpaikalle, sillä työhön liittyvän stressin tuominen kotiin vaikutti negatiivisesti työntekijöiden seksielämään. Joten jos työsähköposteja selaa vielä illalla kotona, voi silloin jäädä saamatta seksin positiiviset vaikutukset, jotka voisivat tehdä motivoituneemmaksi seuraavana päivänä töissä.

”Tämä on muistutus siitä, että seksillä on sosiaalisia, emotionaalisia ja fysiologiai hyötyjä ja on tärkeää laittaa se etusijalle”, Leavitt sanoi.

”Teknologia tarjoaa houkutuksia pysyä kiinni työmaailmassa, mutta on luultavasti parempi irrottautua, jos pystyy. Ja työnantajien pitäisi kannustaa työntekijöitä irrottautumaan töistä täysin työajan ulkopuolella”, tutkija päätti.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Cosmopolitan