Suklaan ystävät voivat ottaa ilolla vastaan iäkkään naisen neuvon pitkäikäisyydelle.

Eunice Modlin on ehtinyt elämänsä aikana nähdä ja kokea paljon; iäkäs nainen on vasta juhlistanut 101-vuotissyntymäpäiviään. Merkkipäivän vieton ohessa Yhdysvaltojen Indianassa asuva Modlin paljasti salaisuutensa pitkäikäisyyteen: suklaa.

Good Housekeepingin mukaan isoisoisoäiti sanoi syövänsä joka päivä kaksi palaa tummaa suklaata. Tämän lisäksi hän pitää itsensä myös kiireisenä, mutta neuvoi, että on tärkeää muistaa nukkua myös päiväunet.

Suklaan nauttimisen ja päikkäreiden nukkumisen lisäksi Modlinilla on muita terveellisiä tapoja. Hänen poikansa Lonnie Modlin paljasti, ettei 101-vuotias ole koskaan juonut alkoholia tai polttanut tupakkaa ja hän syö hyvää ruokaa puutarhastaan.

Vaikka terveelliset elämäntavat ylipäänsä ovat varmasti vaikuttaneet Modlinin pitkäikäisyyteen, on useissa tutkimuksissa todettu suklaalla olevan terveysvaikutuksia. Olemmekin aiemmin kertoneet tutkimuksesta, jossa selvisi suklaan päivittäisen syömisen voivan olla hyvästä terveydelle, kun taas toinen tutkimus toi ilmi, että suklaa voi olla hyvästä aivoille – muita suklaa-aiheisia artikkeleita löydät täältä.

Olemme myös aiemmin kertoneet muiden pitkään ikään ehtineiden naisten salaisuuksia pitkäikäisyydelleen. Maailman vanhin ihminen, Emma Morano, on esimerkiksi vannonut kananmunien ja sinkkuelämän nimeen, 100-vuotias Mabel Jackson on kertonut juovansa kuusi gin tonic -drinkkiä päivässä. Muiden iäkkäiden naisten pitkän iän salaisuuksia voit lukea täällä.

Lähde: Good Housekeeping