Maailman vanhimpien naisten vinkit: 7 salaisuutta pitkään ikään

Yli 100-vuotiaiden salaisuudet pitkäikäisyydelle ovat hieman omaperäisiä.

Pitkäikäisyyteen voi vaikuttaa monin tavoin terveellisestä ruokavaliosta liikuntaan.

Mutta kukapa tietäisi parhaiten niksit pitkäikäisyyteen kuin he, jotka ovat eläneet itse jopa yli 100-vuotiaaksi? Maailman vanhimmat naiset ovat haastatteluissa kertoneet, mitkä ovat heidän salaisuutensa pitkään ikään ja alle on koostettu kahdeksan iäkkään naisen vinkit.

1. Tee töitä

101-vuotiaaksi elänyt Felimina Rotundo teki vielä vuosi ennen kuolemaansa. 100-vuotiaana haastatteluissa Rotundo sanoikin terveytensä salaisuudeksi töissä olemisen. Rotundo teki 11 tunnin työpäiviä kuudesti viikossa itsepalvelupesulassa ja aikoi jatkaa työntekoa siihen asti, kun ei enää siihen fyysisesti pysty.

2. Puuroa ja ei miehiä

109-vuotiaaksi elänyt Jessie Gallan kertoi pitkän iän salaisuudekseen miesten välttelyn. Gallanin mukaan miehet tietävät enemmän ongelmia kuin minkä arvoisia ovat. Gallan ei ollut koskaan naimisissa ja antoi kunniaa onnestaan kulholliselle lämmintä puuroa joka aamu.

3. Adrenaliini virtaamaan

Georgina Harwood juhlisti 100-vuotissyntymäpäiväänsä hyppäämällä laskuvarjolla lentokoneesta ja uimalla haiden kanssa. Harwood aloitti laskuvarjohyppäämisen vasta 92-vuotiaana ja kertoi adrenaliinin virtaamaan saavat harrastukset olevan pitkän ikänsä salaisuus.

4. Ihmissuhteet

Seksiterapeutti Shirley Zussman syntyi samalla viikolla, kun ensimmäinen maailmansota alkoi ja hän on tehnyt seksuaaliterapeutin töitä vielä yli 100-vuotiaanakin. Haastattelusa hän selitti puhelinten hiljalleen tappavan meidät kaikki – ja seksihalut. Pitkän ikänsä salaisuudeksi hän sanoi ihmissuhteet muihin ihmisiin.

”Sinulla täytyy olla odotuksia itseäsi kohtaan! Voit ystävystyä monin tavoin, mutta sinun täytyy tehdä sen eteen jotain”, Zussman neuvoi.

5. Tanssiminen

Marraskuussa 2014 100-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Catherine Furst tanssi edelleen napatanssia, joka oli tuolloin ollut osa hänen elämäänsä jo yli 70 vuotta. Furst kertoi sen auttaneen häntä pysymään nuorena ja hän aikoi jatkaa tanssimista maailman loppuun asti.

6. Alkoholi

112-vuotiaaksi elänyt Agnes Fenton kertoi 110-vuotisjuhlapäivänsä aikaan eläneensä niin pitkään, koska on juonut päivittäin kolme pientä olutta ja hieman viskiä 70 vuoden ajan. Osan kunniasta hän antaa myös kunnon unille ja jatkuvalle kanansiipien syömiselle.

Myös 101-vuotiaaksi elänyt Pauline Spagnola laittoi pitkän ikänsä alkoholin piikkiin. Spagnolan mukaan sitä tosin pitää myös juoda kunnolla eikä vain kohtuudella.

7. Älä valita

Kuluvan vuoden kesäkuussa 112-vuotiaana kuollut Lona Collins on elämänsä aikana voittanu syövän kahdesti ja oli naimisissa 65 vuotta (hän avioitui miehensä kanssa vuonna 1926 ja mies nukkui pois vuonna 1991) eikä hän ole valittanut mistään. Hänen pitkän iän salaisuutensa onkin, ettei pidä valittaa asioista.

Artikkelia päivitetty 05.08.2019

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.