Iäkäs nainen antaa kunnian pitkästä iästään klassikkojuomalle.

Gin tonic ei ole ehkä kaikkien makuun, vaikka klasikkojuoma onkin. Suffolkissa, Englannissa asuvalle 100-vuotiaalle Mabel Jacksonille G&T kuitenkin maistuu päivittäin ja iäkäs nainen onkin nimennyt juoman hänen pitkän ikänsä salaisuudeksi.

Britti-Cosmopolitanin mukaan Mabel ei nauti vain yhtä gini-drinkkiä päivässä, vaan peräti kuusi.

”Juon kaksi lounasaikaan, yhden teeaikaan keksin kera ja sitten kolme lisää illan aikana, kun neulon”, Mabel kertoi päivärutiineistaan.

”Vannon, että gini pitää minut nuorena”, hän lisäsi.

Mabel on myös laskenut, kuinka monta pulloa giniä hän on jo ehtinyt nauttia elämänsä aikana. Hän kertoi, ettei saanut unta ja lampaiden laskemisen sijaan alkoi laskea ginejä.

”Yhdestä pullosta saa noin 35 annosta, joten kun juon aina kuusi päivässä, minulla menee noin viikko yhteen pulloon. Tiedän tämän, koska ostan yhden joka keskiviikko. Tämän perusteella ostan 52 pulloa vuodessa ja se on 4 264 pulloa siitä alkaen, kun aloitin”, Mabel kertoi.

”Se on melkoinen saavutus”, 100-vuotias tokaisi.

Jos gin tonic ei ole sinun makuusi, voit kokeilla myös muiden yli 100-vuotiaiden naisten vinkkejä pitkään ikään. Viime vuonna kerroimme myös 109-vuotiaasta Jessie Gallanista, jonka pitkän iän salaisuus on miesten välttely ja puuro, sekä 115-vuotiaasta Emma Moranosta, joka myös luottaa sinkkuelämään ja sen lisäksi raakoihin kananmuniin.

Lähde: Cosmopolitan UK