Päänsärky on kamalaa, mutta jos se johtuu migreenistä, se on yleensä vielä kamalampaa.

Migreeniin liittyvän tutkimuksen mukaan migreeni voi johtua verisuonten tulehduksesta aivoissa. Siitä johtuva turvotus voi painaa hermoja, jonka uskotaan aiheuttavan kipua. Migreenikohtauksen voi laukasta moni asia ilmanpaineista hajuihin. Sen hallitseminen voi olla vaikeaa.

Tämä helpotus migreeniin on helppo toteuttaa itse

Moni käyttää migreenin helpotuskeinona joko kylmä- tai lämminhoitoa. Lämmittämisen kerrotaan auttavan siksi, koska se rentouttaa lihaksia ja lisää verenkiertoa alueella, jota lämmitetään. Kylmä taas supistaa verisuonia, vähentää välittäjäaineiden aiheuttamaa kipua sekä tulehduksia.

Eräs TikTokin käyttäjä on todennut, että ainakin hänen migreeniinsä on löytynyt näistä hyvä apukeino, mutta hän käyttää niitä kumpaakin yhtä aikaa. Hän laittaa astiaan kuumaa vettä ja jalat sinne. Samalla hän laittaa jääpussin niskaansa, jolloin hän saa migreeniinsä sekä lämpö- että kylmähoitoa.

Kun jalat ovat lämpimässä vedessä, poistuu aivoista ylimääräistä verta. Vaikka tämä keino ei välttämättä poista migreeniä, se voi lievittää sen oireita. Muista kuitenkin kysyä lääkäriltä, että mikä hoitokeino on sinulle paras, ennen kuin kokeilet tätä.

Lähde: The List