Parisuhteiden alku- ja loppuaika voivat erota monellakin tavalla toisistaan – varsinkin, jos suhde on huonolla pohjalla.

Parisuhteiden alkuaikoina koetaan tyypillisesti hetkiä, jolloin toinen vaikuttaa jopa viehättävämmältä kuin tosiasiassa on. Rakkauden sokaisemana toisen huonot puolet annetaan anteeksi ja kaikki ikävät teot katsotaan sormien – ja toki, tsemppaavathan kummatkin osapuolet entistä enemmänki vakuuttaakseen mahdollisen tulevan kumppaninsa omasta ihanuudestaan. Rakkauden ja seurustelun alkuaikoina kaikki tuntuukin soljuvan mukavasti, ja suhde etenee omalla painollaan ilman sen kummempaa työtä.

Kun parisuhde sitten vihdoin saavuttaa seuraavan vaiheen ja alun huuma alkaa olla ohi, voi monissa suhteissa tulla seinä ja arki vastaan; kumppani kun ei enää äkillisesti vaikutakaan yhtä kiinnostavalta, yhtä romanttiselta ja yhtä ainutlaatuiselta, kuin mitä hänestä oli alkujaan kuvitellut. Koska ihastuminen päättyy eittämättä antaessaan tilaa ja mahdollisuuden aidolle rakkaudelle, koetaan siirtymävaiheessa tunteiden myllerrystä ja vuoristorataa. Toisaalta myös pitkään parisuhteessa olleet sekä kumppaniinsa jo kyllästyneet henkilöt voivat tunnistaa kokevansa osaltaan samaisia kauhun hetkiä, kun unelmien mies ja tuleva ritarillinen aviopuoliso paljastuukin aivan tavalliseksi ukoksi, jolla on omat huonot tapansa ja käytösmallinsa.

Jotta meillä naisilla olisi vertaistukea kokemuksillemme, listasimme alle tyypilliset tilanteet romantiikan saralla – niin parisuhteen alku- kuin loppuaikana. Ja ei varmasti tule yllätyksenä, kun kerromme, että nämä kaksi saattavat erota huimastikin toisistaan – varsinkin, jos suhde voi huonosti loppuaikoina. Katso alta, miten romantiikka eroaa parisuhteen eri vaiheissa!

Tältä romantiikka on suhteen alkuaikoina:

1. Tältä hän näyttää, kun tapaat hänet ensimmäisen kerran.

2. Rakastutte ja vietätte romanttista iltaa porealtaassa pussaillen.

3. Rakastelette usein, kiihkeästi ja jännittävissäkin paikoissa.

4. Käytte yhdessä nukkumaan ja nukutte sikeästi koko yön vierivieressä.

5. Aamulla hän haluaa jutella ja halailla kanssasi pitkään.

6. Lopuksi hän vannoo haluavansa vain ja ainoastaan sinut.

 

Tällaista romantiikka on suhteen loppuaikoina:

1. Tältä hän näyttää jonkun ajan päästä silmissäsi.

2. Vietätte romanttista iltaa huljussa, mutta hän päästelee kaasuja veteen.

3. Lähimmäs rakastelua pääsette kuuntelemalla naapurin petipuuhia.

4. Käytte nukkumaan omiin aikoihinne sängyn eri puolilla ja heräät yöllä kuorsaukseen.

5. Aamulla hän pinkaisee sängystä pois alta aikayksikön jättäen sinut sinne yksin.

6. Lopuksi sinä vaadit häneltä, että hänen tulisi tarvita sinua samoin kuin sinä tarvitset häntä.

Tunnistatko itsesi ja parisuhteesi näistä tilanteista? Jaa alla kommenteissa!