Salaattien syöminen on hyvästä aivoillesi.

Jos haluat pitää mielesi nuorempana, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että syö salaattia päivittäin. Marie Claire kertoo tutkimuksen selvittäneen, että vähintään yhden annoksen vihreitä lehtivihanneksia, kuten lehtikaalia, pinaattia ja lehtisalaattia, päivässä syöneillä tapahtuu laskua hitaammin muistitesteissä ja kognitiivissa taidoissa.

Neurology-journalissa julkaistua tutkimusta tehneen Martha Clare Morrisin mukaan vaikutus vastaa sitä, että olisi mieleltään 11 vuotta nuorempi kuin he, jotka eivät syö tällaisia vihanneksia säännöllisesti.

Yhdysvaltain Chicagossa sijaitsevan Rush University Medical Centren tutkimuksessa seurattiin viiden vuoden ajan 960 ihmistä, jotka olivat keskimäärin iältään 81-vuotiaita. Osallistujia pyydettiin laittamaan ylös miten usein he söivät tiettyjä ruokia ja heidän ajattelu- ja muistitaitojaan testattiin vuosittain.

Vaikka kaikkien osallistujien tulokset laskivat ajan mittaan, laskivat ne hitaammin niillä osallistujilla, jotka söivät enemmän salaattia.

”Päivittäisen lehtivihannesannoksen lisääminen ruokavalioon voi olla simppeli tapa edistää aivojen terveyttä”, Morris totesi tiedotteessa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että tulokset eivät todista, että vihreiden lehtivihanesten syöminen hidastaa aivojen ikääntymistä, mutta tutkimus osoittaa kytköksen.

”Tutkimus ei voi jättää pois laskuista muita syitä kytkökselle”, Morris sanoi.

Tutkimus keskittyi iäkkäämpiin aikuisiin, joista suurin osa oli valkoihoisia, joten tulokset eivät välttämättä päde nuorempiin tai muun ihonvärin omaaviin. Morrisin mukaan tulokset pitääkin vahvistaa eri väestöryhmillä ja satunnaisten kokeilujen kautta, jotta voidaan muodostaa syy-seuraus-suhde.

Vihannekset ovat kuitenkin osa terveellistä ruokavaliota ja tämäkin tutkimustulos on yksi hyvä syy lisää pitää huolta, että vihreitä lehtivihanneksia syö säännöllisesti.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Marie Claire