Maapähkinävoi ei kuitenkaan auta samalla tavalla, tutkimus kertoo.

Maastrichtin yliopiston tutkimuksen mukaan maapähkinöiden ja esimerkiksi manteleiden, cashew-pähkinöiden ja saksanpähkinöiden syöminen on kytköksissä alhaisempaan kuolleisuuteen.

Tutkimuksessa selvisi, että vähintään 10 grammaa maapähkinöitä tai pähkinöitä päivässä syövillä miehillä ja naisilla riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin, hengityselinten sairauksiin, syöpään, diabetekseen ja hermostoa rappeuttaviin sairauksiin laski.

”Maapähkinävoilla ei kuitenkaan ole suojaavaa vaikutusta”, tutkimuksessa todettiin.

Maastrichtin yliopiston julkaiseman tiedotteen mukaan pähkinöiden terveysvaikutukset johtunevat siitä, mitä niissä on sisällä: sekoitus tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja, kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja muita yhdisteitä.

Pähkinöitä ja maapähkinöitä ei tarvitse tutkimuksen mukaan syödä suuria määriä. Tutkimuksesta ilmeni, että syömällä enemmän kuin keskimääräisen 15 grammaa päivässä ei alentanut kuolleisuutta lisää.

Vaikka maapähkinävoissa on samoja aineksia, ei se silti ole yhtä terveellistä. Tutkijat spekuloivat sen johtuvan kaikesta muusta, mitä maapähkinävoihin lisätään, kuten suolaa ja kasviöljyjä, jotka voivat estää tätä herkkua olemasta terveellisempää.

Lähde: Newser