Vaikean koronavuoden jälkeenkin Suomi on pitänyt paikkansa onnellisimpana maana.

Suomi on nimetty neljättä kertaa peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Tämä käy ilmi YK:n Maailman onnellisuusraportista, joka on julkaistu perjantaina 19. maaaliskuuta.

Yleensä onnellisuusraportin koostamisessa käytetään mittareina kuutta hyvinvointia tukevaa muuttujaa, jotka ovat tulot, vapaus, luottamus, elinajanodote, sosiaalinen tuki ja anteliaisuus. Tänä vuonna raportissa on yritetty ymmärtää koronapandemian vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin ja päinvastoin.

Raportin mukaan ei ole yllätys, että Suomi on pitänyt paikkansa onnellisimpana maana. Suomi on saanut raportissa aina hyvät lukemat yhteisessä luottamuksessa, joka on auttanu suojelemaan ihmisiä ja elinkeinoa pandemian aikana.

Raportin mukaan maiden sijoitukset ovat muutenkin melko samanlaiset viime vuoteen verrattuna. Esimerkiksi kymmenen onnellisimman maan joukossa on vain yksi uusi tulokas viime vuoteen verrattuna, kun Saksa nousi seitsemänneksi.

”Yllättävää kyllä, keskimäärin ei havaittu laskua hyvinvoinnissa, kun sitä mitattiin ihmisten omilla arvioilla elämistään. Yksi mahdollinen selitys on se, että ihmiset näkevät COVID-19:n yhteisenä, ulkopuolisena uhkana, joka vaikuttaa kaikkiin, ja se on saanut tuntemaan enemmän solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta”, raporttia koostamassa ollut Brittiläisen Kolumbian yliopiston professori John Helliwell kertoo.

YK:n onnellisuusraportissa julkaistiin nyt yhdeksättä kertaa ja siinä oli tänä vuonna mukana 149 maata. Alta löydät maailman onnellisimpien maiden top 10 -listan ja koko raportin löydät täältä.

Maailman onnellisimpien maiden top 10:

  1. Suomi
  2. Islanti
  3. Tanska
  4. Sveitsi
  5. Alankomaat
  6. Ruotsi
  7. Saksa
  8. Norja
  9. Uusi-Seelanti
  10. Itävalta

Löydät artikkelimme aiempien vuosien onnellisuusraporteista näistä linkeistä: Suomi oli kuudes vuonna 2015, viidentenä vuodet 2016 ja 2017 ja onnellisin maa vuodet 2018, 2019 ja 2020.