Suomalaiset jäivät juuri top 5:n ulkopuolelle kansainvälisessä listauksessa.

Kansainvälinen ryhmä taloustieteilijöitä, neurotieteilijöitä ja tilastotieteilijöitä on julkaissut kolmannen World Happiness Report -tutkimuksen, jonka mukaan sveitseläiset ovat maailman onnellisinta kansaa. Tutkimuksessa mitataan hyvinvointia maissa ympäri maailman.

Sveitsin jälkeen maailman onnellisimpien maiden top viidessä olivat Islanti, Tanska, Norja ja Kanada. Suomi jäi juuri top 5:n ulkopuolelle sijoittuen kuudenneksi ennen Alankomaita, Ruotsia, Uutta-Seelantia ja Australiaa.

Tutkimusraportin mukaan onnellisuus auttaa elämään kauemmin, terveellisemmin ja tuotteliaammin ja onnellisuuden viljely varhaisessa vaiheessa elämää on avainasemassa. Mutta ei syytä huoleen: koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa elää onnellisemmin.

Tutkimus on osoittanut, että meditointi- ja tietoisuusohjelmin osallistuvilla on taipumusta osoittaa muutoksia aivojen tärkeissä osissa, jotka ovat kytköksissä muistiin, perspektiiviin ja itsetietoisuuteen. Joukko tuoreita tutkimuksia on myös löytänyt kytköksen kunnioituksen kokemisen ja onnellisemman ja tyytyväisemmän olon väliltä.

”Nämä löydökset korostavat näkemystä, että onnellisuus ja hyvinvointi on parasta nähdä taitoina, joita voi parantaa harjoittelun myötä”, tutkijat totesivat raportissaan.

Katso täältä top 30 onnellisimmat maat sekä top 10 vähiten onnellisinta maata.

Lähde: Business Insider