Suomalaisnainen juoksi ensimmäisenä naisena 7 maratonia 7 mantereella 7 päivässä

Huikeaa maratonurakkaa sävyttivät kovat kivut, joista huolimatta nainen suoritti maratonhaasteen loppuun.

Marianna Zaikovasta on tullut ensimmäinen nainen, joka on juossut seitsemän maratonia seitsemällä mantereella seitsemän päivän aikana. Zaikovan huikea suoritus oli osa World Marathon Challenge -haastekilpailua.

Zaikovan urakka alkoi 17. tammikuuta Etelämantereelta, mistä se jatkui Chilen Punta Arenasiin ja sieltä Yhdysvaltoihin, Miamiin. Neljäs maraton juostiin Espanjan Madridissa, viides Marokon Marrakechissa, kuudes Dubaissa ja viimeinen Australian Sydneyssä 23. tammikuuta

Zaikova päivitti haasteen aikana kuulumisiaan Facebook-sivulla, missä hän myös kertoi kovista kivuista, jotka hankaloittivat haasteen suorittamista kuudennen maratonin kohdalla. Hän kertoi tunteneensa kesken juoksun kantapäässään sellaisen vihlaisun kuin joku olisi työntänyt veitsen luuhun asti.

”Kun tulin 8. kierroksen loppuun, repesin itkuun, koska en yksinkertaisesti pystynyt enää menemään eteenpäin. En pystynyt pitämään kyyneliä sisällä enkä kieltää sitä, että kipu kävi sietämättömäksi. Kipulääkkeet, jotka oli annettu tuntia ennen, eivät tepsineet ja ainut, millä menin eteenpäin, oli muiden tuki”, Zaikova kirjoitti kokemuksesta ja päätti, ettei toivoisi vastaa edes vihollisellekaan.

Ennen viimeistä maratonia Zaikova päivitti sivullaan, että kipua on paljon, mutta hänellä on vain yksi vaihtoehto: käydä matkaan.

Alla World Marathon Challengen julkaisema kuva Zaikovasta huikean urakkansa jälkeen.

Voit lukea hänen kokemuksistaan enemmän täältä.

Lähde: MTV, World Marathon Challenge


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.