Seksiunien näkeminen yhdistetään enemmän miehiin ja naiset näkevät niitä luultua enemmän.

Nykyajan nuori nainen näkee enemmän seksiunia kuin hänen äitinsä tai isoäitinsä näki ollessaan nuori. Saksalaisen Freiburgin yliopiston tutkimuksen mukaan naiset näkevät nykyisin kolme kertaa enemmän seksiunia kuin naiset 50 vuotta sitten, kertoo Metro.

Tutkimuksessa ilmeni, että viidenneksellä alle 30-vuotiaista naisista oli eroottisia ajatuksia. Metron mukaan eroottinen uni määritellään ’seksuaalisesti motivoituneena’ aktiviteettina, johon sisältyy flirttailu ja suuteleminen.

Tutkimukseen osallistuneet olivat 16-92-vuotiaita ja heitä oli yhteensä 2 907. Heiltä kysyttiin, minkälaisia heidän unensa ovat ja eniten eroottisuutta unissa oli 16-30-vuotiailla.

Metron mukaan yksi viidestä myös myönsi toteuttaneensa fantasioitaan myöhäisillan ajatuksissa ennen nukahtamista, mikä voi selittää näiden ajatusten siirtymisen uniin. Lisäksi nykyaika on paljon seksuaalisempaa kuin ennen ja pornoa on saatavilla, mikä voi myös selittää seksiunien yleistymistä.

Vaikka naiset nauttivat aiempaa enemmän kutkuttavasta sisällöstä, ovat seksiunet silti yleisimpiä miehillä. 25,3 prosenttia miehistä sanoi näkevänsä seksuaalisia unia verrattuna 22,1 prosenttiin naisista, minkä lisäksi kumpikin sukupuoli näkee enemmän märkiä unia; 83,8 prosenttia myönsi näkevänsä niitä.

Metroo kertoo, että nämä lukevat olivat paljon alhaisempia vuonna 1966 ja 1998, kun aiheesta tehtiin aiemmin tutkimusta. Jälkimmäisen aikana alle neljä prosenttia naisista ja 12 prosenttia miehistä myönsi näkevänsä tuhmia unia.

Tämä tutkimus on linjassa kotimaisen tutkimuksen kanssa. Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan lähes jokainen suomalainen näkee seksiunia ja noin viidennes näkee niitä viikoittain tai useammin – lue lisää täältä.

Lähde: Metro