Naisista vain pieni osa näkee seksiunia joka viikko.

Lähes puolet suomalaisista kokee, että seksi parantaa unenlaatua, selviää Kaalimato.comin teettämästä kyselytutkimuksesta. Lisäksi lähes jokainen suomalainen näkee nukahdettuaan seksiunia.

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan orgasmissa vapautuu oksitosiinia ja endorfiineja, joilla on rauhoittava ja rentouttavat vaikutus kehoon.

”Fyysisesti ja psyykkisesti nautinnollinen seksi voi siis helpottaa nukahtamista, mutta mikäli seksi ei pääty orgasmiin, saattaa keho jäädä ylivirittyneeseen tilaan. Naisille voi olla miehiä vaikeampaa saavuttaa orgasmia yhdynnässä, jonka johdosta seksin jälkeinen väsymys saattaa olla yleisempää miehillä”, hän kertoo tiedotteessa.

Unta seksistä joka viikko

Kaalimadon kyselyn mukaan 86 prosenttia suomalaisista näkee seksiunia. Noin viidennes (17%) näkee kuumia ja kiihottavia unia viikoittain tai useammin.

Seksi on osana miesten unia useammin kuin naisten, sillä yli neljännes (27%) miehistä näkee unta seksistä joka viikko tai useammin ja naisista vain alle kymmenes (9%). Ikäryhmistä eniten seksiunia näkevät 25-34-vuotiaat suomalaiset, joista enemmistö (31%) näkee unta seksistä kuukausittain.

”Ihmiset näkevät yleensä unia sellaisista asioita, jotka koskettavat heitä tunnetasolla eniten, ja jotka heijastelevat kulloistakin elämäntilannetta. Seksuaalissävytteiset ja romanttiset unet ovat yksi yleisimmistä unista, joita ihmiset näkevät”, Lavikainen sanoo.

”Miehet tuntevat tutkitusti keskimäärin naisia enemmän seksuaalista halua ja ajattelevat seksiä useammin. Siksi tämän tyyppiset unet voivat korostua juuri miesten keskuudessa. Toisaalta voimakkaasti koetut unet myös jäävät parhaiten mieleen”, hän jatkaa.

”Annan heidän tehdä mitä vain”

Kaalimadon kyselyssä vastaajat saivat mahdollisuuden kertoa, minkälaisia seksiunia he näkevät. Suomalaisten seksiunissa on monesti mukana oman kumppanin lisäksi muun muassa julkisuuden henkilöitä sekä tuttuja ihmisiä, joita kohtaan ei normaalisti välttämättä tuntisi seksuaalista vetovoimaa.

Tällaisia seksiaiheisia unia suomalaiset ovat nähneet:

”Harrastan seksiä jonkun kuuluisan ulkomaalaisen miesnäyttelijän kanssa ja unet ovat todella todentuntuisia.”
-Nainen, 55–64 vuotta

”Olen tuttujen naisten kanssa ja he ovat dominoita ja minä annan heidän tehdä mitä vain.”
-Mies, 55–64 vuotta

”Olen heterosuhteessa miehen kanssa, mutta näen usein seksuaalisia unia naisten kanssa. Välillä olen myös itse miehenä unessa, kun harrastan seksiä naisten kanssa.”
-Nainen, 25–34 vuotta

”Harrastan kumppanin kanssa seksiä ja se on erinomaista. Asut ovat seksikkäitä.”
-Nainen, 18–24 vuotta

”Näen unia haaveilemistani miehistä. Näen erittäin homoeroottisia unia ja ryhmäseksiorgioita.”
-Mies, 35–44 vuotta

Suomalaiset ovat voineet kertoa tarinoita seksiunistaan myös Kaalimadon verkkosivuilla. Alla muutama esimerkki:

”Näen seksiunia vähät väliä, eniten silloin kun viime seksikerrasta ihan oikeassa elämässä on aikaa. Unet, joissa olen sidottuna, vieteltynä ja pikku hiljaa kiusoiteltuna ovat parasta mielikuvituksen antia. Ihaninta oli herätä eräs aamu näiden fantasiaunien maailmasta siihen, kun kumppani odottaa vierellä yhtä kiimaisena ja toteaa: näit varmaan seksiunta. Käskin hänen helpottaa oloani siinä paikassa. Seksiunet on unien parasta aikaa.”
-nimimerkki kaksinjayksin, nainen 23 vuotta

”Minua 71-vuotiasta on joku aika sitten alkanut kiinnostaa seksi toisen miehen kanssa. Viime yönä se toteutui, kun baarista löysin kolmekymppisen miehen, jonka kanssa sain viettää kokonaisen yön. Tuntui tosi ihanalta jopa niin, että yöllä sain siemensyöksyn, mitä ei silleen ole tapahtunut vuosikausiin. Haluaisin tuon seksikokemuksen ihan oikeasti.”
-nimimerkki Kiihkeä Mies, mies 71 vuotta

”Näin unta peppuseksistä mieheni kanssa, joka oli melko rajua. Aiemmin en uskaltanut kertoa kokeilunhalustani miehelle ja tämän yön jälkeen kerroin haaveistani ;) enneuni.”
-nimimerkki Enneuni, mies 34 vuotta & nainen 22 vuotta

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin kansalaispaneelissa toukokuussa 2019 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.