Nämä tietyt seksiasennot voivat tuntua todella tyydyttäviltä, kun on raskaana.

Raskauden aikana on tutkitusti turvallista harrastaa seksiä ja sen harrastaminen voi tuntua naisesta jopa tavallistakin paremmalta, kertoo Women’s Health. Tämä johtuu siitä, että raskauden aikana naisen estrogeeni- ja progesteronihormonien tasot nousevat.

”Tämä lisää verenkiertoa sukuelimiin, mikä vuorostaan lisää emättimen kostumista ja rintojen herkkyyttä”, gynekologi Kecia Gaither kertoi.

Tärkeää on kuitenkin valita sopivia seksiasentoja. Women’s Healthin mukaan raskauden toisen kolmanneksen aikana on syytä välttää seksiasentoja, joissa raskaana oleva nainen on selällään, sillä se voi vähentää verenkiertoa vartalon alaosasta sydämeen.

Minkälaisia asentoja sen sijaan kannattaa kokeilla? Alla esimerkkejä raskauden eri vaiheisiin sopien.

Ensimmäisen kolmanneksen aikana:

Sakset: Tämä asento on Women’s Healthin mukaan sekä hellä että siinä yhdyntä on hieman pinnallisempi. Myös veren virtaus jalkoväliin saa kumppanin lantion vasten naisen klitorista tuntumaan vielä mahtavammalta kuin tavallisesti.

Tämä asento toteutetaan niin, että pari istuu sängyllä kasvotusten. Kumppani laittaa oikean jalkansa naisen vasemman jalan yli ja nainen nostaa oikean jalkansa kumppaninsa vasemman jalan yli. Nainen laskeutuu selälleen ja kumppani nojaa hieman taakse käsiinsä. Sitten kumppani työntyy naiseen hellästi kiertävällä liikkellä sen sijaan, että voimakkaasti vain työntäisi.

X-asento: Koska myöhemmin raskauden aikana nainen ei voi olla selällään seksiasennoissa, kannattaa tätä kokeilla ensimmäisen kolmanneksen aikana. Tässä asennossa kumppani pääsee myös hivelemään naisen rintoja ja nännejä, jotka ovat estrogeenin ja progesteronin tasojen nousun takia erittäin sensitiiviset.

Tämä asento toteutetaan niin, että nainen makoilee selällään jalat ilmassa ja laittaa ne ristiin tai kietoo ne kumppanisa niskan ympärille samalla, kun kumppani työntyy sisään. Women’s Healthin mukaan jalkojen ristiminen tekee emättimen aukosta vielä tiukemman, mikä saa aikaan vielä intensiivisemmän tunteen kummallekin osapuolelle.

Toisen kolmanneksen aikana:

Takaapäin: Doggy style melko tyypillinen asento monille pareille ja se sopii hyvin tähän raskauden vaiheeseen. Jos selässä tuntuu yhtään kipua, kannattaa rinnan alle laittaa tueksi tyynyjä tai kokeilla vaihtoehtoista takaapäin-tapaa, leap frogia, jossa nainen ei ole suorien käsien varassa, vaan kyynärvarret ovat patjaa vasten ja lantio enemmän koholla.

Nämä asennot toteutetaan niin, että nainen on kontillaan ja kumppani yhtyy takaapäin. Onko kyse doggy stylesta vai leap frogista, se riippuu siitä, miten nainen laittaa kätensä: suoraksi vai kyynärvarsien varaan.

Hot seat: Gynekologi Terri Vanderlinden mukaan toisen kolmanneksen aikana vauvamasu alkaa näkyä enemmän, mutta se ei vielä hirveästi vaikeuta toimimista seksin aikana. Hot seat on oiva asento kokeiltavaksi ja siinä kumppanin kädet ovat vapaat koskettelemaan naisen rintoja ja klitorista. Jos asennon tekee peilin edessä, tekee se seksistä äärimmäisen seksikästä ja intiimiä.

Tämä asento toteutetaan niin, että kumppani istuu sängyn tai tuolin reunalle ja nainen laskeutuu hänen syliinsä selin. Naisella on kontrolli ja hän voi itse hakea sopivimman kulman. Myös perinteisempi cowgirl-asento, nainen päällä ja mies selinmakuulla, sopii tähän raskauden vaiheeseen, jos hot seat ei tunnu mukavalta ajatukselta, mutta nainen kuitenkin haluaa ottaa ohjat käsiinsä.

Kolmannen kolmanneksen aikana:

Lusikointi: Lääkäri Alyssa Dweckin mukaan lusikassa oleminen ja kyljellään makoilu vie paineen pois selält ja kohdusta sekä samalla vauvavatsa ei ole tiellä. Tätä asentoa voi tehdä milloin vain, mutta se sopii parhaiten raskauden loppuvaiheisiin, sillä se on superhellä eikä mahdollisesti ikävältä tuntuva syvä yhdyntyä ole mahdollista.

Tämä asento toteutetaan niin, että molemmat makoilevat kyljellään kasvot samaan suuntaan ja kumppani on raskaana olevan naisen takana. Nainen taivuttaa hieman polviaan ja työntää takamustaan kumppaniaan kohti, jotta hän pääsee työntymään sisään. Vanderlinde suosittelee aina olemaan hieman kallistuneena tai laittamaan tyynyn naisen vasemmalle puolen lantion kohdille, jotta vauvan paino pysyy pois alaonttolaskimolta.

Table top: Tämä on Vanderlinden mukaan mainio asento tähän raskauden vaiheeseen, koska siinä nainen saa mukavan asennon ja yhdyntä ei ole vaikeaa.

Tämä asento toteutetaan niin, että nainen istuu sängyn, penkin, pöydän tai keittiötason reunalla ja kumppani tukee hänen jalkojaan ja työntyy sisään.

Katso lisää asentovinkkejä sekä piirroskuvitukset näistä asennoista täällä.

Lähde: Women’s Health