Tutkimuksen mukaan monilla miehillä on väärä käsitys seksin harrastamisen turvallisuudesta raskauden aikana.

Monet miehet pelkäävät, että raskauden aikana harrastettu seksi vahingoittaa sikiötä. Tämä käy ilmi Journal of Sex & Marital Therapy -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta, johon osallistui 105 20-46-vuotiasta miestä, joiden kumppani oli keskimäärin 38. raskausviikolla.

Tutkijat halusivat selvittää, miten raskaus voi muuttaa seksiä parin välillä. Tuloksista selvisi, että suurin osa pareista harrasti vähemmän seksiä raskauden aikana.

Syy tähän oli, että 81 prosenttia miehistä ajatteli yhdynnän vahingoittavan sikiötä. Muita syitä olivat muun muassa se, että he eivät halunneet aiheuttaa ennenaikaista synnytystä tai heidän kumppaninsa ei ollut sillä tuulella.

Asiantuntijoiden mukaan pelko on aiheeton. Tutkimukseen liittymätön synnytyslääkäri Mary Jane Minkinin mukaan seksi minkä tahansa raskauskolmanneksen aikana on turvallista, kunhan ei kärsi mistään komplikaatioista.

”Yhdyntä on yleensä turvallista raskauden aikana, kunhan se on mukavaa äidille”, gynekologi Kiarra King kommentoi Women’s Healthille.

Asennoiksi raskauden aikana suositellaan kyljellään olemista, joka vie painetta pois tärkeiltä kehon osilta. Women’s Healthin mukaan joissakin tapauksissa lääkäri voivat myös rohkaista pareja harrastamaan seksiä.

Seksi voi käynnistää synnytyksen, mutta se voi todennäköisesti tapahtua vain, kun laskettu aika on ylitetty. Minkinin mukaan siemenneste sisältää prostaglandiineja, jotka voivat aiheuttaa kohdun supistuksia.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia