Kipu seksin aikana on asia, jota ei halua kokea, mutta monien naisten kohdalla sitä kuitenkin tapahtuu.

Kivulle seksin aikana voi olla monta syytä. Osa voi olla The Stirin mukaan vakaviakin, mutta suurin osa aiheutuu hoidettavista ongelmista.

Jos koet seksin aikana kipua, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Alle on listattu neljä mahdollista kivun aiheuttajaa, joihin voit tutustua.

Nämä asiat voivat olla syynä siihen, jos seksi sattuu:

1. Hiivatulehdus

Kutittaako tai tunnetko polttavan tunteen yhdynnän aikana? Syy voi olla hiivatulehdus, jotka ovat kuitenkin helposti hoidettavissa. Ensimmäisellä kerralla käänny lääkärin puoleen, mutta kun tunnistat oireet, voi apteekista hankkia apua. Hiivatulehdusta voi estää pitämällä alapään puhtaana ja kuivana.

2. Emättimen kuivuus

Tämä on The Stirin mukaan yksi yleisimpiä syitä sille, miksi seksi sattuu. Kuivuudelle on useita syitä ja sitä voi hoitaa muun muassa liukuvoiteilla.

3. Virtsatietulehdus

Sinulla saattaa olla virtsatietulehdus, jos lantio tuntuu hieman aralta ja sinusta tuntuu, että joudut seksin aikana menemään vessaan. Käy lääkärin pakeilla, jotta saat lääkkeet sen hoitamiseksi.

4. Endometrioosi

Endometrioosista kärsivä saattaa seksin aikana tuntea äkillisen pistävän tunteen. Toinen oire on kivuliaat kuukautiset. Endometrisoosi johtuu siitä, kun kohdun limakalvoa kasvaa kohdun ulkopuolella ja leviää muun muassa munasarjoihin. Endometrioosi voi johtaa myös hedelmällisyysongelmiin.

Lähde: The Stir