Ruokakuvien ottaminen on kuin esileikkiä syömiselle.

Ruoan kuvaaminen some-julkaisuja varten jakaa mielipiteitä. Jos tapanasi on ottaa ruokakuvia ja se herättää vastustusta esimerkiksi syömäseurassasi, antaa tutkimus sinulle kätevän vasta-argumentin: ruokakuvien ottaminen voi saada ruoan maistumaan paremmalta.

Women’s Health kertoo Journal of Consumer Marketing -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen selvittäneen, että puhelimesi esille ottamiseen, lempifiltterin valitsemiseen ja oikean valaistuksen ja kuvakulman löytämiseen käyttämäsi aika luo hetkellisen tauon, jonka myötä nautit hemmottelevasta ruoasta enemmän – ruokakuvat ovat siis kuin esileikkiä syömiselle ja odotus tekee siitä parempaa.

Tutkimusta varten 131 osallistujaa jaettiin neljään ryhmään: joko kuvata tai olla kuvaamatta terveellinen syötävä (tässä tapauksessa hedelmäsalaatti) tai joko kuvata tai olla kuvaamatta hemmotteleva syötävä (tutkimuksen tapauksessa red velvet cake -kakkupala) ennen sen syömistä.

Women’s Healthin mukaan kakkupalan valokuvanneet mielsivät sen maukkaammaksi ja nautinnollisemmaksi kuin he, jotka eivät ottaneet kuvaa. Sen sijaan hedelmäsalaattia kuvanneet eivät mieltäneet syötäväänsä yhtään sen paremmaksi kuin he, jotka jättivät sen kuvaamatta.

Jos siis aiot hemmotella itseäsi hyvällä syötävällä, ota siitä ensin kuva ja nautit siitä vielä enemmän. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Ruokakuvien katsominen sen sijaan ei ole niin hyvä idea. Aiemmin kerroimme tutkimuksesta, jonka mukaan miellyttävän ruoan näkeminen – esimerkiksi kuvassa tai televisiossa – stimuloi himoa syödä, vaikka ei olisi nälkä, minkä myötä saatat syödä liikaa.

Lähde: Women’s Health