Kaksi hampurilaista syödäkseen on kuitenkin luovuttava ranskalaisista.

Rekisteröity dieteetikko ja ravitsemusterapeutti Emily Field on antanut pikaruoan ystäville neuvon, joka on varmasti monien mieleen. Fieldin mukaan järkevin tapa nauttia pikaruokaa on tilata yhden hampurilaisen sijaan kaksi, kertoo The Independent.

Tässä on kuitenkin mutta mukana, mikä ei tule miellyttämään ranskalaisten ystäviä, mutta hampurilaisten perään olevia se miellytänee: kaksi hampurilaista syödäkseen on luovuttava juuri ranskalaisista.

The Independentin mukaan kyse ei ole kaloreista, vaan ruoan koostumuksesta. Proteiini pitää kylläisenä pidempään, hiilihydraatit antavat energiaa ja rasva auttaa imemään vitamiinit ja kivennäisaineet.

Fieldin mukaan pikaruoalla herkuttelun salaisuus on se, että varmistaa pitävänsä nuo kolme asiaa tasapainossa. Hän totesi, että tällä tavoin on vähemmän ruokahimoja myöhemmin päivän aikana ja on vähemmän halua syöpötellä.

”Haluan ihmisten lähestyvän mitä tahansa ruokaa, mitä tahansa tilannetta ja tietävän, että he voivat silti tehdä vastuullisen valinnan vartaloaan ajatellen”, Field sanoi.

Vartalossa rasvat ja proteiinit hidastavat hiilihydraattien pilkkomista sokeriksi. Tämä puskuroi insuliinin laskuilta ja piikeiltä, mikä voi johtaa syöpöttelyyn.

The Independentin mukaan esimerkiksi murot ovat sellainen aamupalasyötävä, joka antaa energiapiikin, joka nopeasti haihtuu. Ravitsemusterapeutti kuitenkin vinkkaa, että lisäämällä joukkoon proteiinipitoista kreikkalaista jogurttia tai hieman pähkinöitä, auttaa se välttymään energiapiikin nopealta romahdukselta.

Lähde: The Independent