Vasta syntymäpäiväänsä viettäneen naisen yksi pitkän iän salaisuuksista on monille muillekin maistuva rasvainen herkku.

Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa asuva Ruth Benjamin on juhlistanut vasta 109-vuotissyntymäpäiväänsä. Benjaminia hoitava lääkäri Jim Turner uskoo, että naisen pitkän iän salaisuus on hänen asenteessaan.

”Kova työ. Rakastava perhe. Mahtava avioliitto. Hän ei ole koskaan juonut alkoholia, ei ole koskaan tupakoinut, mutta hän on ollut onnellinen ja uskon sen olevan avainasemassa hänen pitkäikäisyydelleen”, Turner sanoi.

Benjaminin näkemys on kuitenkin toinen, ja syntymäpäivänsä juhlinnan tuoksinassa iäkäs nainen paljasti oman reseptinsä pitkäikäisyydelle.

”Syön perunoita jollakin tavalla päivittäin. Ja rakastan hapankaalia”, Benjamin kertoi ennen kuin lisäsi:

”Ja rakastan pekonia.”

Good Housekeepingin mukaan Benjamin ei ole ainoa yli 100-vuotiaaksi elänyt nainen, jolla pekoni on osa pitkän iän salaisuutta. Vuonna 2016 edesmennyt, 116-vuotiaaksi elänyt Susannah Mushatt Jones vannoi myös pekonin nimeen ja söi neljä viipaletta pekonia joka aamu kera ryynien ja kananmunien.

Jos kuitenkaan Benjaminin ja Jonesin pitkän iän salaisuus ei kuulosta sinusta houkuttelevalta, kenties 101-vuotiaan Eunice Modlinin vastaava on parempi. Kerroimme aiemmin tammikuussa, että Modlin syö päivittäin suklaata – voit lukea lisää täällä.

Lähde: Good Housekeeping