Netissä levinnyt erilainen tapa ei kuitenkaan ole asiantuntijan mukana yleisesti kätevä tapa.

Erilaiset niksit saavat usein sosiaalisen median sekaisin ja näin on käynyt myös sen jälkeen, kun Ann Wenita julkaisi Facebookissa kuvia toisenlaisesta tavasta valuttaa pasta pois keitinvedestä.

Yleensä kypsynyt pasta kaadetaan siivilään ja samalla keitinvesi valutetaan pois. Wenitan kuvissa siivilä on sen sijaan laitettu kattilaa vasten pitämään pasta paikoillaan kattilassa ja näin vesi pääsee valumaan siivilän aukoista pois.

Am I the only one who never figured this out??

Julkaissut Ann Wenita 29. syyskuuta 2017

Wenitan julkaisu on saanut suuren suosion, sillä sitä on jaettu lähes 130 000 kertaa. Pian Facebook-jaon jälkeen Wenitan julkaisu löysi tiensä myös Twitteriin, missä se on otettu hämmästyneinä vastaan.

the benevolent

@Daibellaaa
Good morning to everyone. Just saw this on Facebook and spazzed.

the benevolent

@Daibellaaa
Good morning to everyone. Just saw this on Facebook and spazzed.
I've been doing this wrong my entire life.

Brittilehti Metron mukaan Wenitan esittelemä tapa on nokkela, mutta se herättää kysymyksiä – esimerkiksi mistä pitäisi löytää siivilä, joka sopii kaikkiin kattiloihin? Lehti jututti aiheen tiimoilta keittiövälineisiin erikoistuneen WMF-yrityksen Alexandra Ritteriä, jonka mukaan siivilä on olemassa sitä varten, että se auttaa saamaan pastan pois vedestä sen sijaan, että se pitäisi sen kattilassa.

”Ensin keität ruoan ja kun se on valmista, kaadat koko sisällön siivilään”, Ritter sanoi.

”Tällä tavoin ruoka on siivilässä ja vesi pääsee valumaan sen pienistä aukoista. Varmistathan, että teet tämän tiskialtaan yllä tai jonkin vastaavan päällä”, hän jatkoi.

Sen jälkeen kun pasta on kypsää, se pitäisi huuhdella kuumalla vedellä, jotta siitä lähtisi tärkkelys pois. Tämä on kuitenkin vaikeaa tehdä, jos vedet valuttaa pois Wenitan esittelemän niksin avulla.

Toki pastan voi valuttaa keitinvedestä itse parhaakseen kokemalla tavalla, mutta Metron mukaan kätevintä vaikuttaisi kuitenkin olevan käyttää siivilää perinteisellä tavalla.

Lähde: Metro