Psykiatrin tekemän tutkimuksen perusteella listattiin suuntaviivoja onnellista parisuhdetta ajatellen.

Psykiatri Mark Goulston alkoi useampi vuosi sitten selvittää, onko onnellisilla pareilla joitakin yhteisiä piirteitä. Tämä sai hänet tutkimaan asiaa enemmän ja HuffPostin mukaan Goulston tekikin tutkimuksen, missä hän paljasti, että onnellisilla pareilla on tiettyjä tapoja, jotka saavat heidät elämään hyvinvointiin ja harmoniaan pohjautuvaa elämää.

Harmoninen elämä pariskuntana ei tarkoita sitä, etteikö suhteessa tulisi vastaan konflikteja tai keskusteluja ongelmista. HuffPostin mukaan harmonia ja rakkaus ovat suojelijoita, jotka mahdollistavat keskuteluiden käymisen autenttisessa tilassa, jossa voi oppia ja kasvaa pariskuntana.

Goulstonin tutkimuksesta paljastui tällaiset suuntaviivat, joiden avulla voit arvioida oman parisuhteesi hyvinvointia:

1. Nukkumaan samaan aikaan

Onnelliset parit ovat samassa tahdissa ja he menevät iltaisin sänkyyn samaan aikaan, tosin on joitakin poikkeuksia, kuten ylityöt tai toinen osapuoli sairastaa. Miksi haluaisit itse valvoa, jos kumppanisi on jo sängyssä?

2. Yhteisiä kiinnostuksen kohteita

Yksi vakaiden parien vahvuuksista ovat yhteiset harratukset tai kiinnostuksen kohteet sekä yhteiset projektit.

3. Käsikkäin kävely

Goulston suosittelee pareja kävelemään toistensa käsistä kiinni pitäen. Se on yhtenäisyyden ja hellyyden ele.

4. Keskittyminen hyviin tekoihin väärien sijaan

Jos haet koko ajan vain negatiivista paristasi, löydät aina jotain valitettavaa. Jos keskityt positiivisiin puoliin, löydät niitä. Goulstonin mukaan onnelliset parit korostavat positiivisia.

5. Syleily kotiin palatessa

Jos hellyys ja halaukset jäävät pois, on se parisuhteen emotionaalista laiminlyöntiä, jolla voi olla vakavia seurauksia. Milloin esimerkiksi viimeksi suutelitte intohimoisesti? Miten sen lisääminen voisi vaikuttaa suhteeseen?

6. Luottamus ja anteeksi antaminen

Kyky antaa anteeksi on mainio työkalu parantumiseen ja korjaamiseen. Se antaa paljon helpotusta ja estää parisuhteita hajoamasta. Jos luottaa anteeksi antamiseesn, pystyy ajamaan pois kaunoja, joita voi seurata ratkaisemattomista ongelmista tai keskusteluista.

7. Tunteista kertominen ja kohteliaisuus

Onnelliset parit sanovat ’Minä rakastan sinua’ ja ’Hyvää työpäivää’. Kun tiedät voivasi luottaa kumppanisi tukeen, vaikuttavat päivittäiset ongelmat, haasteet ja ärsyttävät asiat sinuun eri tavoin. Pidä yllä tapaa toivottaa hyvää päivää kumppanillesi ja kerro tunteistasi.

8. Hyvien unien toivottaminen joka ilta

On lohduttavaa päättää päivä kotona tuntien, että parisuhde on erityinen. Goulstonin mukaan se, mitä onnellinen pari jakaa, on paljon isompaa kuin jokin mieltä vaivaava sattumus.

9. Soittaminen tai viestittely toiselle päivän aikana

Puhelu tai viesti, jolla kumppanilta kysyy miten päivä menee tai miten he voivat auttaa pitämään yllä rakastavaa yhteyttä. Voit itsekin miettiä, miltä sinusta tuntuisi, jos esimerkiksi kesken tympeän työpäivän saisit omalta rakkaalta viestin, jossa hän kertoo kaipaavansa sinua.

10. Ylpeys omasta kumppanista

Ihailu on yksi onnellisen parisuhteen kulmakivistä.

HuffPostin mukaan jos suhteessa tuntuu olevan meneillään vaikea aika, kannattaa valita näistä tavoista yksi ja harjoittaa sitä. Se voi saada olosi paremmaksi ja tehdä positiivisia muutoksia parisuhteeseesi.

Lähde: HuffPost