Tutkimuksissa on aiemminkin löydetty terveyshyötyjä kahvista.

Juomalla pari kupillista kahvia päivässä, voit pidentää todennäköistä elinikääsi jopa kahdella vuodella. Tämä ilmenee European Journal of Epidemiologyssa julkaistussa tutkimuksessa.

Tutkimus toteutettiin analysoimalla aiempia tutkimuksia kahvinjuonnin terveyshyödyistä. The Independentin mukaan tutkijat perehtyivät 40 tutkimukseen, joihin lukeutui yli 3,8 miljoonaa ihmistä ja yli 450 000 kuolinsyytä.

Tutkijat saivat selville, että kahvin juomisella oli käänteinen yhteys kuolleisuuteen riipumatta iästä, ylipainotilanteesta, alkoholin kulutuksesta, tupakoinnista ja kahvin kofeiinin määrästä. Tutkijoiden mukaan kohtalainen kahvinjuonti, kuten 2-4 kuppia päivässä, oli kytköksissä alentuneeseen kuolleisuuteen sekä yleisesti että tietyistä syistä verrattuna siihen, ettei juonut kahvia.

The Independentin eliniän pidentämisen lisäksi kahvin juominen vähensi riskiä sairastua ja menehtyä syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen tai hengityselinsairauksiin.

”Sitä on vaikea laskea, mutta tuntemukseni on, että kahvinjuonti voi mahdollisesti lisätä muutaman vuoden lisää elinikääsi”, Ranskan kansallisen terveyden ja lääketieteellisen tutkimuskeskuksen (Inserm) tutkimusjohtaja Astrid Nehlig kommentoi ja lisäsi, että lisääntynyt valppaus ja keskittyminen voi olla osittain syy tähän.

Tutkimus toteutettiin, jotta voitaisiin tutkia yhteyttä kahvin ja kuolleisuuden välillä erilaisissa alapopulaatioissa yksilöiden ominaisuuksien, kuten ikääntymisen, liikalihavuuden ja muiden kuolleisuuteen vaikuttavien elämäntapatekijöiden, perusteella. Tutkimuksen mukaan kytkös kahvin ja kuolleisuuden välillä oli vahvempi kuin käänteinen kytkös Yhdysvalloissa.

Tämä ei ole ensimmäinen tutkimus, jossa on selvitetty kahvin terveyshyötyjä. Aiemmin kahvi on yhdistetty muun muassa kykyyn hidastaa eturauhassyövän kasvua, yleisesti kohentuneeseen sydänterveyteen ja alentuneen riskiin sairastua Alzheimerin tai Parkinsonin tautiin.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Independent