Testiä varten et tarvitse muuta kuin etusormesi, mutta sen tulosta ei kannata ottaa kuitenkaan kovin vakavasti.

Voit kokeilla etusormesi avulla, oletko kaunis. Sormitesti on yksinkertainen: laita etusormesi alaosa koskettamaan leukaasi ja sormenpää nenääsi vasten. Jos huulesi osuvat sormeesi, olet testin mukaan kaunis.

Testi pohjautuu löyhästi 3:1-mittasuhdeteoriaan, jota plastiikkakirurgit käyttävät luodessaan täydellistä profiilia, jossa nenä, huulet ja leuka ovat suorassa linjassa.

”Tämä on kuin antiikin kreikkalaisten kultainen leikkaus, eli testejä, joita kokeneet plastiikkakirurgit käyttävät arvioidessaan ja suunnitellessaan kosmeettisia toimenpiteitä”, lääkäri Mark Holmes kommentoi Daily Mailille.

”Onko se sitten merkki kauneudesta? Tiedä häntä, mutta osa kauneudesta määritellään symmetrian ja oikeiden mittasuhteiden avulla. Se ei kuitenkaan ota huomioon henkilön energiaa ja persoonallisuutta”, lääkäri jatkoi.

”Tämä testi perustuu klassisiin sääntöihin, jotka olivat olemassa jo Leonardo da Vincin aikaan, mutta se on liian yksinkertainen näkemys ja kauneus perustuu paljon muuhunkin kuin yksiin mittasuhteisiin”, sanoi konsultoiva plastiikkakirurgi Brent Tanner.

”Se on hauska testi, mutta sitä ei pidä ottaa vakavasti”, Tanner päätti.

Lähde: Daily Mail