Tutkimuksen mukaan vihaisena nukkuminen voi johtaa huonosti nukuttuun yöhön.

Vihaisena nukkumaan menemisen sanotaan olevan pahasta parisuhteelle, mutta se voi olla sitä myös yöunille. Iowan osavaltionyliopiston tutkimuksen mukaan yleensä vihaiset tai mielialansa kanssa kamppailevat nukkuvat huonommin kuin onnelliset ihmiset, kertoo The Independent.

Tutkimusta varten 436 osallistujan unta seurattiin viikon ajan. Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään sen mukaan, miten he käsittelivät suuttumusta ja kiukkua, eli joko ryhmään, joka piti kiukun sisällään (anger-in), purki suuttumuksensa (anger-out) tai pysyi rauhallisena (anger-control).

The Independentin mukaan tuloksista ilmeni, että näistä kolmesta ryhmästä kiukun sisällään pitäneillä oli taipumus nukkua yönsä huonommin. Tutkimuksen mukaan se voi johtua siitä, että ihmiset pitävät itsensä hereillä vatvomalla turhautumistaan ja heidän on vaikea rauhoittua nukahtamista varten.

Taustalla voi olla myös fyysinen syy, joka pitää vihaisena nukkumaan menneet hereillä. The Independentin mukaan kun henkilö on vihainen tai suuttunut, kardiovaskulaarinen aktiivisuus kasvaa, mikä tekee nukahtamisen vaikeammaksi.

Jos sinua siis suututtaa tai ärsyttää ennen unille menoa, kannattaa ottaa hieman aikaa asioiden käsittelyä varten. Muuten saatat viettää yösi levottomasti nukkuen.

Lähde: The Independent