Neulomisesta voi olla monenlaista iloa sen hyvien terveysvaikutuksien ansiosta.

Neulominen ja muut luovat harrastukset ovat hyvästä mielenterveydelle, kuten kerroimme aiemmin, mutta juuri neulomisella on muitakin hyötyjä. Sen lisäksi, että se voi vähentää masennusta ja ahdistusta, voi neulominen hidastaa dementian puhkeamista ja siirtää ajatukset pois kroonisesta kivusta, selviää Knit for Peacen julkaisemasta tutkimuksesta.

Knit for Peace selvitti neulomisen vaikutuksia perehtymällä aiempiin tutkimuksiin, jotka ovat analysoineet neulomisen hyötyjä, sekä tekemällä omaa tutkimusta omien jäsentensä avulla sen jälkeen, kun lukuisat jäsenet kertoivat terveytensä parantuneen neulomisen aloitettaan. The Independentin mukaan Knit for Peace on yli 15 000 neulojan verkosto Iso-Britanniasta, ketkä tekevät käsitöitä muiden ihmisten hyväksi.

Knit for Peacen mukaan on olemassa merkittäviä todisteita siitä, että neulominen on hyvästä sekä terveen mielen että vartalon kannalta.

”On valtava määrä tutkimuksia osoittamassa, että neulomisella on sekä fyysisen että henkisen terveyden kannalta hyötyjä ja että se hidastaa dementian puhkeamista, taistelee masennusta vastaan ja vie ajatukset pois kroonisesta kivusta”, raportissa todetaan The Independentin mukaan.

Yksi raportissa mukana ollut tutkimus, jonka teki Harvardin yliopiston lääketieteellisen Mind and Body Institute vuonna 2007, selvitti neulomisen laskevan sykettä keskimäärin 11 lyönnillä minuutissa ja aiheuttavan tehostuneen rauhallisen tilan, joka vastaa samaa kuin joogassa.

Muiden löydösten mukaan neulomisessa tapahtuva toistuva liike vapauttaa rauhoittavaa serotoniinia, mikä voi parantaa mielialaa ja lievittää kipua. Vuonna 2011 Mayo Clinicin tekemä tutkimus selvitti, että yli 70-vuotiaista heillä, jotka neuloivat, oli pienentynyt mahdollisuus lievän kognitiivisen heikentymisen ja muistinmenetyksen kehittymiselle.

The Independentin mukaan neulominen, joka usein yhdistetään iäkkäämpiin, voi auttaa taistelemaan yksinäisyyttä vastaan.

”Se on seurallinen aktiviteetti, joka auttaa pääsemään yli eristäytymisestä ja yksinäisyydestä, mikä usein liittyy vanhuuteen. Se on taito, jota voi jatkaa, kun näkö ja voimat ovat heikentyneet”, Knit for Peacen raportissa kerrotaan.

Löydöksiä tukevat myös Knit for Peacen oma kysely, johon vastasi tuhat heidän jäsentä. 70 prosenttia heistä kertoi uskovansa, että neulominen parantaa heidän terveyttään ja pääsyy tähän oli se, että neulominen saa heidät rentoutumaan.

Kyselyyn vastanneet myös paljastivat, että neulominen auttaa heitä pärjäämään kroonisen kivun kanssa ja 21,4 prosenttia vastaajista kertoi sen auttavan lievittimään niveltulehduksen aiheuttamaa kipua. The Independentin mukaan Knit for Peace toivoo löydösten rohkaisevan useampia tarttumaan puikkoihin, koska he uskovat sen voivan vähentää tarvetta käydä lääkärissä.

”Me uskomme, että neulominen voi auttaa estämään tarvetta käydä lääkärin luona niin paljon ja auttaa tuntemaan olon onnellisemmaksi, vähemmän eristäytyneeksi ja terveemmäksi”, raportissa todetaan.

Lähde: The Independent