Nämä tieteen tukemat tavat tehostavat onnellisuutta – katso lista

Omaa onnellisuutta voi tehostaa välillä helposti ja nopeastikin.

Tutkimusten mukaan erilaisilla asioilla voi saada mielialaansa kohentumaan ja itseään onnellisemmaksi. Jo päiväunet tai tietynlaisen musiikin kuunteleminen voivat tehdä onnellisemmaksi.

Alla on 10 tieteen tukemaa tapaa tehostaa oman onnellisuuden määrää:

Hymy

Vuonna 2011 tutkimus osoitti, että ajattelemalla jotain positiivista, mikä saa sinut hymyilemään, oikeasti tulee onnellisemmaksi. Toisen, vuonna 2003 julkaistun tutkimuksen mukaan hymyileminen aktivoi positiivisia muistoja.

Rukoileminen

300 hengellisyyden ja terveyden väliseen yhteyteen liittyvän tutkimuksen arvioinnin mukaan hengellisyys ja uskonnollisuus ovat kytköksissä parempaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Sen lisäksi rukoilemisen uskotaan vähentävän stressiä.

Onnellisen musiikin kuunteleminen

Journal of Positive Psychology -julkaisussa julkaistiin pieni tutkimuks, jonka mukaan opiskelijat, jotka kuuntelivat ”onnellista” musiikkia yrittäessään tuntea olonsa onnellisemmaksi, kokivat mielialansa kohoavan.

Lomamatka

Jo pelkkä lomamatkan odottaminen voi tehostaa onnellisuutta jopa kahdeksan viikkoa ennen matkalle lähtöä, kävi ilmi vuonna 2010 tehdystä hollantilaisesta tutkimuksesta.

Koiranpentujen kanssa leikkiminen

Eräs tutkimus väittää, että karvaisen kaverin hoitaminen voi lisätä toimintoja aivojen vasemmassa puoliskossa, joka liittyy mielihyvään ja onnellisuuteen. Lemmikin omistaminen on myös kytköksissä lisääntyneeseen hyvinvointiin.

Päiväunet

Univaje voi kasvattaa stressiasoja. Yksi kokeilu osoitti, että opeteltuaan ulkoa listan sanoja, univajeiset opiskelijat muistivat 81 prosenttia sanoista, joilla oli negatiivinen konnotaatio (kuten syöpä) ja vain 41 prosenttia positiivisista tai neutraaleista sanoista (kuten auringonpaiste). Tutkijat ovat myös yhdistäneet nokkaunet parempaan mielialaan.

Kupillinen teetä

Elämän pienten nautintojen huomaaminen ja arvostaminen voi muuttaa aivojen ”asetuksia” onnellisuuden suhteen siirtämällä aivojen negatiivisuustaipumusta, väittää psykologi Rick Hanson.

Vapaaehtoistyö

Muiden auttaminen voi auttaa itseäsikin. Tuoreen tutkimuksen mukaan vapaaehtoistyö voi tehostaa onnellisuutta, helpottaa masennusta ja jopa auttaa elämään pidempään.

Seksi

Institute For The Study of Laborin julkaiseman tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka harrastavat seksiä vähintään neljästi viikossa, ovat onnellisempia ja vähemmän masentuneita. Sen lisäksi tutkimuksen mukaan he tienaavat enemmän. Seksi voi myös pitää sydämen ja immuunijärjestelmän terveenä.

Muistelu

Menneiden muistelu voi tehdä onnellisemmaksi ja optimistisemmaksi tulevaisuudesta, kertoo tuore Southamptonin yliopiston tutkimus.

Lue lisää onnellisuutta tehostavista, tieteen tukemista asioista Huffington Postin sivuilta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.