Päänsärkyä vastaan voi taistella myös ruoan ja juoman avulla.

Paha päänsärky voi lamauttaa täysin, mutta sitä vastaan voi taistella myös ravitsevin keinoin särkylääkkeen sijaan. Good Housekeepingin ravitsemusjohtaja ja -asiantuntija Jaclyn London kehottaa kokeilemaan näitä syötäviä ja juotavia apuna päänsärkyyn sekä sen ehkäisyssä että sen hoitoon.

1. Vähärasvainen maito

Yksi päänsärkyä laukaiseva tekijä on nestehukka, joten alkoholin ja paljon natriumia sisältävien ruokien välttely kannattaa, jotta nestehukka – ja päänsärky – ei iske. Tutkimuksen mukaan alhainen maitotuotteiden saanti on myös kytköksissä tiheämpiin migreeneihin viikottain.

2. Rasvainen kala

Tutkimuksen mukaan paljon B-vitamiineja ja foolihappoa sisältävät syötävät voivat auttaa vähentämään pääkipujen määrää, jonka takia lohta ja tonnikalaa kannattaisi ottaa osaksi ruokavaliota.

3. Verkkomeloni

Verkkomelonissa on paljon vettä ja kaliumia, joten se voi olla vastapainona nestehukan ja runsaan natriummäärän aiheuttamille päänsäryille. Verkkomelonissa on myös 66 milligrammaa magnesiumia jokaista keskikokoista melonia kohden, mikä on noin 16 prosenttia päivittäisestä saantisuosituksesta. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että se voi auttaa vakauttamaan insuliinitasot ei-diabeetikoilla. Sen lisäksi alhaisen verensokerin ollessa suuri päänsäryn laukaisija, lisämagnesium voi auttaa sääntelemään verensokerin tasoja ja lievittää tulevia pääkipuja.

4. Perunat

Kuin melonit, myös perunoissa on paljon kaliumia, mikä voi auttaa päänsärkyihin, jos olet nestehukkainen. Yhdessä perunassa, kuorineen, on 25 prosenttia päivittäisesti saantisuosituksesta sekä siinä on paljon hyviä A-, C- ja B6-vitamiineja.

5. Kirsikat

Minkä tahansa hedelmän syöminen auttaa päänsärkyihin, koska se on tapa saada enemmän vettä kehoosi. Kirsikoissa erityisesti on yhdisteitä, jotka muuttuvat typpioksidiksi veressä, mikä voi suojata pääkivuilta. Toinen vaihtoehto ovat punajuuret tai punajuurimehu.

6. Vesi

Tämä ei ole syötävää, kuten ei ole maitokaan, mutta nesteytyksen ylläpito on yksi tärkeimmistä asioista, mitä voit tehdä estääksesi ja hoitaaksesi päänsärkyä. Aterioiden jättämineen väliin voi myös osoittautua isoksi ongelmaksi.

”Etenkin jos olet altis verensokerin notkahduksille, älä ole 3-4 tuntia kauempaa syömättä”, London suosittelee.

Lähde: Good Housekeeping