Tutkijat ovat varmistaneet sen, minkä monet jo tietävät: rebound-seksiä hyödynnetään toipuakseen erosta.

Missourin yliopiston tutkijat perehtyivät rebound-seksiin eli siihen, kun vakava parisuhde päättyy ja lohtua haetaan seksistä jonkun toisen kanssa. Tutkijat saivat vahvuuden sille, mikä on ollut pitkään yleisessä tiedossa; ihmiset todella harrastavat rebound-seksiä vakavien parisuhteiden päätyttyä.

Alla on viisi asiaa rebound-seksistä, jotka jokaisen pitäisi tietää:

1. 35 prosenttia rebound-seksitutkimukseen osallistuneista reboundasi kuukauden sisällä erosta. Jos siis mietit, miten exälläsi menee, voi tuloksesta saada jotain osviittaa asialle.

2. Rebound-seksi tarjoaa paremmin jotain muuta ajateltavaa kuin vaikkapa elokuvamaraton. Suurena plussana on seksistä saatu nautinto.

3. Rebound-seksi on tapa ”vierottua” parisuhteesta. Se toimii hieman samalla tavalla kuin esimerkiksi nikotiinilaastarit. Oltuaan pitkän parisuhteen tarjoaman intiimiyden parissa kauan, voi siihen liittyen kokea eräänlaisia vieroitusoireita ja rebound-seksi voi auttaa sen kestämisessä.

4. Se muistuttaa, että elämä jatkuu, kun olet sinkku. Etenkin jos seksielämäsi edellisessä suhteessa ei ollut kovin hääppöinen ja nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla erilaisia juttuja.

5. Rebound-seksi ei ole kuitenkaan aina paras tapa toipua erosta. Parisuhteen päättymisen jälkeen on oudossa tilanteessa tunteellisesti. Siksi kannattaakin varmistaa, ettei siirrä vanhoja riippuvuustyyppisiä tunteita uuteen seksikumppaniin, koska se voi johtaa siihen, että saat eron painon harteillesi uudestaan.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia