Jokainen uusi aamu on uusi mahdollisuus päästä lähemmäs itselleen asettamia tavoitteita.

Painonpudotuksen kanssa kamppaillessa voi tavoitteisiin pääsyssä auttaa, jos aloittaa aamun tavoilla, jotka motivoivat entisestään saavuttamaan terveelliset tavoitteet. Women’s Health listasi muutamia vinkkejä tällaisista aamun tavoista.

1. Nuku pitkään

Kunnon yöunien on usein kerrottu voivan auttaa syömään vähemmän ja hillitsemään ruokahimoja – tätä tukevat myös tutkimustulokset. Jos murahtelet joka aamu herätessäsi kellon soittoon, koeta järjestellä aikatauluasi niin, että saisit viettää aamuisin hieman enemmän aikaa sängyssä. Chicagon ja Wisconsin yliopistojen tutkimuksessa 10 ylipainoista, jotka nukkuivat alle 6,5 tuntia öisin, lisäsivät yöuniensa määrää ja heidän ruokahalunsa laski ja himot herkkuja kohtaan vähenivät.

2. Muuta kulkutapojasi

Autolla meno töihin voi olla helppoa, mutta vyötärösi ei siitä kiitä. Erään tutkimuksen mukaan he, jotka pyöräilevät, kävelevät tai menevät julkisilla töihin, omaavat alhaisemman painoindeksin ja rasvaprosentin kuin he, jotka menevät autolla töihin. Jopa siis bussipysäkille kävelystä voi olla hyötyä.

3. Paljon proteiinia

Aamupalan tärkeydestä kiistellään edelleen, mutta terveellinen annos proteiinia aamuisin voi Women’s Healthin mukaan auttaa laihtumaan. Missourin yliopiston ja Biofortis Clinical Researchin tutkijat antoivat 35 18-55-vuotiaalle naiselle yhtä kolmesta erilaisesta aamupalasta. Yksi sisälsi vain lasin vettä ja kahdessa muussa oli noin 300 kaloria sekä saman verran rasvaa ja kuitua, mutta toisessa 3 grammaa proteiinia ja toisessa 30-39 grammaa proteiinia. Paljon proteiinia sisältäneen aamupalan syöneet tunsivat olonsa vähemmän nälkäisiksi lounasaikaan ja söivät lounaalla 175 kaloria vähemmän.

4. Hikoile

Laihduttamisen lomassa kuntoilusta on aina apua. Mutta sen lisäksi, että kuntoilu aamulla tehostaa aineenvaihduntaa koko päivää varten, se voi myös vähentää herkullisten ruokien kiinnostavuutta. 17 terveen painoista ja terveen painoindeksin omaavaa ja 18 ylipainoista osallistujaa kävelivät reippaasti tutkimusta varten 45 minuuttia aamulla. He eivät olleet kiinnostuneita epäterveellistä ruokaa esitelleistä kuvista sekä sen lisäksi he olivat aktiivisempi pitkin päivää – painostaan huolimatta.

5. Ota välipalat mukaan päivän varrelle

Vältä iltapäivän epäterveellisten välipalojen napostelua kesken työpäivän varmistamalla, että otat aamulla kotoasi mukaan tarpeeksi välipaloja päivän varrelle. Juuri heränneenä on vaikea arvioida, kuinka paljon ”polttoainetta” tarvitsee päivän ajalle ja mukaansa saattaa helposti ottaa vain esimerkiksi yhden hedelmän. Sen sijaan kannattaakin ajan kanssa kyhätä kasaan nopeita, terveellisiä välipaloja, jotka auttavat sinua pysymään pois epäterveellisistä herkuista. Toinen vaihtoehto on säästää aikaa aamulla ja tehdä hyvät välipalat valmiiksi esimerkiksi edeltävänä iltana.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia