Kärsitkö uniongelmista? Kokeile seuraavia ruokia, ja saatat nukahtaa paljon paremmin.

Meillä on kaikilla välillä öitä, jolloin uni ei tunnu tulevan sitten millään. Jos tämä ongelma toistuu usein, voi nukahtamisesta tulla ongelma. Aina ei ole kuitenkaan tarvetta unilääkkeille, sillä jo pienemmätkin konstit saattavat olla suuri apu!

Tiesitkö, että eräät ruuat saattavat auttaa sinua nukahtamaan? Tässä yhteydessä on usein puhuttu esimerkiksi hiilihydraateista ja jugurtista, mutta on olemassa paljon muitakin eri vaihtoehtoja, joista et ehkä ole koskaan ollut tietoinen.

Seuraavat ruuat ovat erinomaisia auttamaan nukahtamisessa:

 1. Kiivi
  Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa, syö kaksi kiiviä tunti ennen nukahtamista. Tämä auttaa nopeuttamaan nukahtamista ja nukkumaan pidempään.

 2. Saksanpähkinät
  Saksanpähkinät sisältävät melatoniinia, jota elimistösi käyttää nukahtamisessa. Syö siis näitä ennen nukkumaanmenoa.

 3. Kirsikat
  Kirsikat eivät ole vain herkullisia, vaan myös todella hyviä auttamaan nukahtamisessa. Ne auttavat vähentämään tulehduksia kehossasi ja sisältävät luonnostaan melatoniinia.

 4. Lohi
  Lohi ja muut rasvaiset kalat ovat hyvää ruokaa, jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa. Ne sisältävät tyydyttämättömiä rasvahappoja, joka auttavat elimistöä hyödyntämään omia melatoniinivarastojaan.

 5. Parapähkinät
  Nämä herkut sisältävät muun muassa seleeniä ja kaliumia, jotka auttavat sinua nukahtamaan.

 6. Pavut
  Pavut sisältävät runsaasti B-vitamiinia ja foolihappoja, jotka auttavat kehoa tuottamaan serotoniinia, joka puolestaan auttaa tuottamaan melatoniinia kehossasi. Syö siis papuja iltaruuaksi, ja nukahdat paremmin!

Ota nämä vinkit käyttöön seuraavalla iltapalallasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Cosmopolitan / Kuva: The 5th, Unsplash