Hyvässäkin parisuhteessa epävarmuus voi toisinaan nostaa päätään.

Toistuva epävarmuus ja huoli sekä niiden heijastuminen käytökseen voivat kertoa siitä, ettei parisuhteessa ole kaikki kunnossa. Tai vaikka olisikin kaikki kunnossa, voivat epävarmuudet lopulta johtaa ongelmiin ja suhteen tuhoon.

Asiantuntijat ovat listanneet tällaisia epävarmuuksia ja tapoja, jotka voivat koitua parisuhteen kohtaloksi. Lisäksi he ovat antaneet neuvoja, miten korjata tilanne ja laittaa näille epävarmuuksille piste.

Alta voit lukea, mitä nämä epävarmuudet ovat ja mitä niille voi tehdä.

Paniikki iskee, kun hän ei vastaa viestiisi

Hätäännytkö, kun viestisovellus näyttää hänen lukeneen viestisi, mutta et ole saanut vastausta? Tai olettaako kumppanisi pahinta, kun et heti vastaa? Tällainen epävarmuus on ongelma.

”Voi olla todella houkuttelevaa luoda mielessä tarinoita syistä, miksi joku ei vastaa viestiisi. Todellisuudessa et tiedä, mitä hän ajattelee”, deittailuvalmentaja Hayley Quinn sanoi The Sunille.

”Laita puhelimesi kiinni (tai pois ulottuviltasi) ja anna itsellesi tilaisuus olla yhteydessä omiin ajatuksiisi ja tunteisiisi. Se, mistä voit olla varma, on sopiiko tällainen kommunikointitapa sinulle. Tuntuuko kommunikaatio helpolta? Kehittyykö suhde sellaista vauhtia, joka on hyvästä sinulle”, hän kehotti pohtimaan.

Mustasukkaisuudella reaktioita

Jos koetat mustasukkaisuudella aiheuttaa reaktioita kumppanissasi ja saat hänet uskomaan, että joku voisi viedä sydämesi häneltä milloin tahansa, pelaat vaarallista peliä.

”Mustasukkaisuus saattaa toimia hetkellisesti, mutta yleensä toinen osapuoli lähtee suhteesta tai pettää, koska olet ajanut hänet siihen pisteeseen”, parisuhdevalmentaja Kate Mansfield huomautti.

Jos usein tunnet halu aiheuttaa huolta kumppanissasi, Mansfield neuvoo hakemaan ammattiapua ja rakentamaan omaa itsevarmuutta olemalla rehellinen ja huolehtimalla itsestään.

Et uskalla olla eri mieltä

Jos sanot ’kyllä’ kaikkeen, ei se ole hyvä asia parisuhteesi kannalta. Jos koetat välttää konflikteja, koska pelkäät menettäväsi kumppanisi kiintymyksen olemalla eri mieltä, voit tehdäkin vain hallaa suhteellesi.

”Ihmiset tuntevat vetoa sellaisiin, jotka osoittavat oman arvonsa omaamalla omat mielipiteet”, Quinn totesi.

Jos sinulla on taipumus olla hiljaa ja sietää asioita, uskoo Mansfield sen alkaneen jo kauan sitten.

”Yleensä se tarkoittaa sitä, että sinulla oli vanhempi, joka hiljensi sinut tai teki olosi turvattomaksi. Hae apua valmentajalta tai terapeutilta”, Mansfield suositteli.

Stalkkaat kumppaniasi sosiaalisessa mediassa

Jos olet koukussa kumppanisi tykkäysten, seuraajien ja kommenttien seuraamiseen, on se huono merkki tulevaisuuden kannalta. Vaikka se alkaisi vähästä, on Mansfieldilla varoituksen sana sanottavana:

”Se on kaltevalla pinnalla tasapainoilua ja ainoastaan työntää toista osapuolta kauemmas ja kauemmas luotasi.”

Jos olet koukussa hänen somen seuraamiseen, Quinn suosittelee tavan lopettamista yhdeltä istumalta.

”Hänen profiilin piilottaminen tai mykistäminen voi olla avuksi, jos haluat saada hieman tilaa hänen jatkuvalta ajattelemiselta”, hän totesi.

Oletat hänen pettävän

Oletko ilman syytä huolissasi, että hänellä ei ole puhtaat jauhot pussissaan? Kyse ei välttämättä ole vaistosta, vaan omasta epävarmuudestasi.

”Jos sinulla on tapana olettaa pahinta, työstä omaa ajatusmaailmaasi. Tämä uskomus sabotoi ihmissuhteesi”, Mansfield sanoi The Sunille.

”Luottamus on elintärkeää ja vaikka meidän täytyy nähdä selkeästi ja perustaa luottamus toistuvaan käytökseen ajan mittaan, täytyy meidän myös päästää irti kontrollista”, hän jatkoi.

Jos luottaminen pelottaa, on hyvä muistaa, että jokainen suhde tarvii uskallusta ja toiseen luottaminen on kaunis asia.

”Siinä on valtava ero, oletko emotionaalisesti riittävän avoin tapaamaan jonkun vai suljetko vain silmäsi selkeiltä varoitusmerkieltä”, Quinn totesi.

Olet pakkomielteinen hänen exän suhteen

Etsitkö kumppanisi ex-kumppaneita sosiaalisesta mediasta, kyselet ja utelet heistä tai murehdit, että he palaisivat takaisin yhteen? Mansfieldin mukaan on turhaa olla pakkomielteinen ex-kumppaneista.

”Koeta keskittyä nauttimaan siitä, mitä teillä on kuin siihen, että ajattelet, ettet ole tarpeeksi hyvä hänelle. Juhlista sitä, kuka olet ja mitä tuot suhteeseen. Tee lista hyvistä ominaisuuksistasi ja lue se päivittäin”, Mansfield neuvoi.

Lähde: The Sun