Avioliiton kanssa ei kannata hötkyillä.

Oli pariskunta seurustellut sitten 10 kuukautta tai 10 vuotta, on avioliittopäätös yksi parin suurimmista päätöksistä. Uusien suhteiden alussa koettu kuherruskuukausivaihe voi saada jotkut tekemään hieman hätiköityjä ratkaisuja.

Vaikka pari ei olisi riidellyt kertaakaan tai he muuttivat yhteen viisi kuukautta sitten ja elämä on ihanaa, ei se tarkoita sitä, että kihloja pitäisi juhlistaa hetken mielijohteesta. Alla onkin viisi asiaa, joita nuorten parien kannattaisi tehdä ennen kuin harkitsevat alttarille kävelemistä.

Nämä 5 asiaa nuorten parien pitäisi tehdä ennen papin aamenta:

1. Luo hyvät suhteet vanhempiin

Elite Dailyn mukaan tämä on yksi tärkeimmistä asioista. Kumppanin vanhempien pitäisi luottaa sinuun yhtä paljon kuin kumppanisi itse luottaa. Koeta keskustella välillä syvällisempiäkin kuin pelkistä viikonlopun suunnitelmista. Liian henkilökohtaiseksi ei tarvitse mennä, vaan puhu voi muun muassa urasta, elämäntavoitteista ja harrastuksista.

2. Astu pois mukavuusalueeltasi

Kun parisuhteesta alkaa tulla rutiinia, asiat alkavat usein mennä pieleen. Jotkin asiat ovat toki todella mukavaa, kuten yhteiset hetket tv-sarjan uusinta jaksoa katsoessa, mutta muutakin tekemistä olisi hyvä olla. Opettakaa toisillenne uusia asioita ja oppikaa toisiltanne. Koeta pitää Kumppanisi varpaillaan, muuten hän lopultaa astuu varpaillesi. Älä uhraa onneasi mukavuuden ja rutiinien takia.

3. Nauti pienistä asioista

Nuoruus ei kestä ikuisesti. Jos et löydä nautintoa suhteestasi ilman, että olette jatkuvasti päihtyneitä ja juhlimassa, voit pian huomatakin, että avioliitto olisi kaikkea sitä, mitä suhteenne ei ole. Aktiivinen sosiaalinen elämä kumppanin kanssa on hyvästä, mutta muunkinlaista nautintoa olisi syytä olla. Jos molemmat voitte arvostaa elämän pieniä asioita, parisuhteenne kukoistaa kokemuksista, jotka eivät lopulta vaadi paljoa teidän saamiseksi onnelliseksi.

4. Pidä kipinä kytemässä

Jos seksi ei toimi nyt, miten se toimisi läpi elämänne? Rutiini tulee peliin tässäkin. Kun on saman ihmisen kanssa pitkään, kipinät voivat alkaa hiipua ja kadota, jos niitä ei pyri pitämään elossa ja asioista tulee rutiininomaisia. Jos seksistä tulee kuin kotiaskare tai velvoite, siitä koituu ongelmia. Koettakaa tyydyttää toisenne sekä fyysisesti että emotionaalisesti. Koettakaa myös pitää kipinä elossa esimerkiksi piristämällä seksielämäänne seksileluin.

5. Matkustakaa yhdessä mahdollisimman paljon

Matkustelu testaa parisuhteen rajoja enemmän kuin mikään muu, mitä pari voi tehdä yhdessä. Matkalla olette yhdessä 24/7, mikä voi johtaa riitelyyn ja tyynessä vedessä seilannut parisuhdelaiva voikin kohdata aallokkoa ja laiva alkaa keikkua. Matkustaminen on välillä myös stressaavaa suunnittelusta itse matkustamiseen ja paikalla olemiseen ja se voi laittaa suhteenne testiin. Elite Daily huomauttaa, että fantasiat ja todellisuus sekä avioliiton että matkojen suhteen ovat samantyyppiset. Kummastakin on ideaali kuva siitä, kuinka täydellistä ja ongelmatonta kaikki on – ja sitten todellisuus iskee.

Lähde: Elite Daily