Tekisikö aamulla mieli suklaamuroja tai croissantia? Unohda nuo herkut ja keskity seuraaviin aamiaisvaihtoehtoihin, jos haluat kapeamman vyötärön.

Meillä monella on aamuisin niin kiire, että nappaamme lennosta mukaamme paahtoleivän, croissantin tai vaikkapa myslipatukan. Toinen vaihtoehto on, ettemme ehdi syödä aamiaista lainkaan.

Jos kuitenkin haluamme solakamman keskivartalon, eivät edellä mainitut vaihtoehdot käy laatuun, ainakaan usein.
Sen sijaan seuraavat neljä aamiaisvaihtoa ovat loistavia, jos haluat pudottaa painoa.

 1. Kananmunat
  Munat ovat fantastinen tapa aloittaa aamu, riippumatta siitä, millaisina ne syöt. Tee niistä vaikkapa nopea kokkeli ja syö ne täysjyväleivän kanssa, tee omeletti vihanneksilla tai keitä muutama kananmuna otettavaksi mukaan. Kananmunat ovat nopea, halpa ja terveellinen ruoka, ja parasta on, että ne pitävät sinut kylläisenä pitkään. Tämä johtuu niiden sisältämästä korkeasta proteiinin määrästä.
 2. Jogurtti
  Säännöllisen jugurtin syönnin on todettu liittyvän pienempään ylipainon ja lihomisen riskiin. Eräässä tutkimuksessa verrattiin henkilöitä, jotka söivät jugurttia, ja niitä, jotka eivät syöneet. Jugurtissa on paljon proteiinia ja kalsiumia, jotka auttavat painon pudottamisessa. Muista kuitenkin syödä maustamatonta jugurttia ja lisätä annokseen vaikkapa tuoreita marjoja. Valmiiksi maustetuissa hedelmäjugurteissa on yleensä paljon sokeria.
 3. Kaurapuuro
  Puuro on monen suomalaisen aamupalasuosikki. Se on nopeaa, halpaa ja helppoa. Jos on kunnon kiire, puuron voi tehdä jopa mikrossa. Puuron voi tehdä jo edellisenä iltana tuorepuurona jääkaappiin. Puuroon voi aamulla myös sekoittaa raa’an kananmunan, jos haluaa puurostaan proteiinipitoisemman.
 4. Smoothie
  On olemassa ja smoothieita ja smoothieita. Jos ostat valmiin smoothien, joka on tehty hyvin makeista hedelmistä ja mehuista, saat aamiaisellasi suuren annoksen sokeria ja kaloreita. Smoothien valinnassa pitääkin olla tarkkana, tai mieluiten tehdä se itse. Heitä joukkoon paljon kuitupitoisia ja vähäsokerisia hedelmiä ja vihanneksia, kuten pinaattia, lehtikaalia, avokadoa ja inkivääriä. Näin saat tehtyä smoothiestasi terveellisen!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Brooke Lark