Näitä ruokien osia ei kannata heittää roskiin – ota osaksi ruoanlaittoa

Kuorista ja lehdistä saakin terveellisen lisän ruokavalioon.

Weightlossresources.co.uk:n tutkimus väittää, että monet ravinteikkaimmista osista vihanneksissa ja hedelmissä ovatkin ne osat, jotka heitetään usein roskiin. Sen sijaan siis, että nakkaisit ne pois, ne kannattaakin ottaa osaksi ruoanlaittoa. Alla on kuusi tällaista osaa, jotka roskakorin sijaan kannattaisikin hyödyntää itse syömällä.

Ota nämä osat osaksi ruoanlaittoa:

1. Sipulinkuori

Kuorissa on kversetiiniä, joka on Metron mukaan tärkeää verenpaineen laskemiseksi ja valtimoiden tukkeutumisen ehkäisyssä. Keitä sitä keitoissa, lihaliemissä ja liemissä ja poista juuri ennen tarjoilua.

2. Vesimelonin kuori

Kuoressa on aminohappoja, jotka tehostavat verenkiertoa. Hyvä verenkierto taas kirkastaa ihoa. Lisää kuorta smoothien sekaan sen hyödyt saadaksesi, Metron sivuilla neuvotaan.

3. Parsakaalin lehdet

Metron mukaan parsakaalin lehdissä ja varressa on enemmän A- ja C-vitamiinia kuin osassa, jota yleensä syödään. Keitä lehdet samoin kuin keittäisit kaalia ja pilko varret syötäväksi.

4. Sellerin lehdet

Lehdissä on viisi kertaa enemmän magnesiumia ja kalsiumia kuin varsissa. Tämän lisäksi niissä on C-vitamiinia ja fenoleja, joka Metron mukaan on vahva antioksidantti, joka voi auttaa taistossa syöpää ja ikääntymisen merkkejä vastaan. Sisällytä lehdet samoin kuin normaalisti selleriä syödessäsi, salaatteihin, keittoihin ja patoihin.

5. Appelsiininkuori

Tee kokonaisesta appelsiinista, siis kuorineen, tuore ja piristävä mehu mehun valmistamiseen sopeutuvalla koneella. Juoma pursuaa C-vitamiinia, joka erittäin tärkeää flunssan ja nuhan torjumiseksi.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.