Jos haluat muhkeat kutrit ja kauniit kynnet, kannattaa sinun varmistaa, että saat tarpeeksi näitä ravintoaineita.

Kaikki me varmastikin haluaisimme pitkät, paksut ja vahvat hiukset, ja sama pätee toki myös kynsiin. Ikävä kyllä geenimme määräävät osittain, millaiset hiukset ja kynnet meille on syntymässä annettu, mutta onneksi voimme vaikuttaa paljoon myös itse.

Ravintomme vaikuttaa paljon siihen, missä kunnossa hiuksemme ja kyntemme ovat. Koska emme kuitenkaan usein saa kaikkia tarvitseviamme ravintoaineita ruuasta, kannattaa lisätä päivittäiseen rutiiniimme myös ravintolisien tankkaaminen.

Seuraavat 5 ravintoainetta tekevät hyvää hiuksillesi ja kynsillesi, joten lisää ne ostoslistalle, ellei sinulla jo ole niitä kaapissasi.

 1. Biotiini
  Tätä ihmeainetta löytyy myös ruuasta, kuten banaaneista, munista, kukkakaalista, maapähkinöistä, linsseistä ja pavuista. Se vahvistaa heikkoja hiuksia ja kynsiä, jotta ne eivät enää katkeilisi ja liuskoittuisi. Biotiinin puute voi myös aiheuttaa hiustenlähtöä, joten tätä ravintoainetta kannattaa syödä riittävästi!

 2. C-vitamiini
  Tämä vitamiini edistää kollageenin tuotantoa, joka puolestaan on todella tärkeää terveiden hiusten, kynsien ja myös ihon kannalta.

 3. A-vitamiini
  Tänä vitamiini pitää päänahkasi öljytasapainon kunnossa, mikä vaikuttaa suoraan myös hiustenkasvuun ja niiden kuntoon. Kannattaakin lisätä ruokavalioosi herkkuja kuten mango, kaurapuuro, bataatti, aprikoosi, cantaloupe-meloni sekä porkkana, sillä ne sisältävät runsaasti A-vitamiinia.

 4. Proteiini
  Proteiini on tärkeä hiusten ja kynsien rakennusaine, eli varmista, että saat proteiinia ravinnostasi riittävästi. Hyviä ja terveellisiä proteiininlähteitä ovat muun muassa kana, munat, pavut, pähkinät ja maitotuotteet.

 5. Sinkki
  Sinkin puute voi aiheuttaa lisääntynyttä hiustenlähtöä, joten varmista, että syöt sitä tarpeeksi. Sinkkiä saat muun muassa vihreistä pavuista, ostereista, hummerista, cashew-pähkinöistä ja naudan lihasta.

Varmista, että saat näitä aineita riittävästi, ja ellet saa niitä riittävästi ravinnostasi, hanki ravintolisä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Pablo Merchán Montes, Unsplash