Tutkimuksessa selvitettiin syitä sille, miksi naiset teeskentelevät orgasmejaan.

Useat naiset teeskentelevät orgasmejaan – tutkimusten mukaan peräti 80 prosenttia. Teeskentelyä tapahtuu kumppanin egon nostattamiseksi, epävarmuuden takia tai vain saadakseen aktin jo päättymään.

Ttutkimus toi esiin kuitenkin yhden lisäsyyn teeskentelylle. Journal of Sexual Archives -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan osa naisista saattaa teeskennellä orgasmin saadakseen sellaisen oikeasti.

Templen yliopiston ja Kenyonin collegen tutkijoiden tutkimukseen osallistui 481 seksuaalisesti aktiivista heteronaista, jotka eivät olleet vakavissa parisuhteissa. Tutkimuksen avulla selvisi neljä pääsyytä, jotka vaikuttivat naisten orgasmin teeskentelyyn.

Syyt olivat seuraavat, esiintyvyyden mukaan laitettuna järjestykseen:

1. Epäitsekäs huijaus – orgasmi teeskennellään kumppanin loukkaamisen pelosta

2. Pelko ja epävarmuus – orgasmi teeskennellään välttääkseen negatiivisia tuntemuksia, jotka liittyvät seksuaaliseen kokemukseen

3. Kiihottumisen kohotus – nainen yrittää lisätä omaa kiihottumistaan teeskentelemällä orgasmin

4. Seksuaalinen keskeytys – orgasmi teeskennellään aktin lopettamiseksi

Naiset eivät siis teeskentele pelkästään epäitsekkäistä syistä. Tutkimukseen osallistuneet naiset teeskentelivät orgasmin todennäköisemmin saadakseen itse oikeasti orgasmin kuin lopettaakseen seksin kokonaan.

Jos uskoo positiivisen ajattelun voimaan, teoriassa on järkeä. Sen lisäksi orgasmin teeskentely voi saada kumppanin innostuneemmaksi ja kumppanin innostuneisuus voi innostaa teeskentelevää osapuolta.

Tutkimuksesta uutisoinut Time kuitenkin huomauttaa, että aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että satunnaisia suhteita harrastavat naiset, kuten tutkimukseen osallistuneet olivat, saavat orgasmin epätodennäköisemmin kuin vakavassa suhteessa olevat naiset. Tämä voi johtua siitä, että mitä mukavammaksi tuntee olonsa kumppanin kanssa, sitä helpompi on kommunikoida siitä, mikä kiihottaa ja on helpompi olla myös itsekkäänpi sängyssä.

Lähde: Time