Suojaseksistä kannattaa huolehtia etenkin uuden kumppanin kanssa, jotta välttyy sukupuolitautitartunnoilta.

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa myös sukupuolitaudeilta. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät halua käyttää niitä, ja etenkin moni nainen onkin saattanut kuulla miehen suusta erilaisia syitä siihen, miksi hän ei voisi kondomia käyttää.

Yksi yleisimmistä syistä on se, että mies väittää hänellä olevan niin kookas penis, ettei kondomin käyttö onnistu. Nyt TikTokissa kuitenkin leviää video, joka osoittaa, ettei tällaisissa väitteissä ole mitään perää.

Erotiikkaliikkeen myymäläpäällikkö Elle Muirhead on julkaissut videon, jolla hänen työntekijänsä Jo Jordan vetää kondomin jalkaansa aina polvensa yli. Samalla videolla näkyy englanniksi yleisiä syitä, joilla kondomin käytöstä yritetään kieltäytyä – artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvakaappaus Muirheadin jakamalta videolta.

Muirheadin videota on katsottu tätä kirjoittaessa yli 18,3 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt kymmeniä tuhansia kommentteja. Jotkut ovat kyseenalaistaneet, millaista kondomia videolla on käytetty ja Muirhead vastasi tähän toisella videolla.

”Emme ottaneet tietynlaista, jonka olisimme tienneet menevän jonkun jalkaan. Otimme vain lähimmän liukastamattoman kondomin, koska kukaan ei halua liukuvoidetta jalkaansa”, Muirhead sanoi epäilijöille.

Alla olevalla videolla Jordan vetää kondomin jalkaansa (jos video ei näy, löydät sen täältä) – artikkeli jatkuu videon jälkeen.

@theel_inloser

What a fancy thigh high, right? That’s all

♬ Condom On Your Tongue – Marvin Sease

Oikea koko auttaa

Kondomivideon kommenteissa muutamat TikTok-käyttäjät huomauttivat, että osalla ongelma voi olla se, ettei kondomi tunnu mukavalta yllä, mutta tähän ratkaisuna on valita oikeankokoinen kondomi. Kolmannella TikTok-videolla Muirhead kertoo, että aikuisen miehen penis on keskimäärin noin 12-14 cm, kun taas keskiverto kondomi lähtee 17 sentistä, ja isokokoisiakin kondomeita on saatavilla.

”Jos et ole tuossa keskimääräisessä joukossa, koska tiedäthän niitäkin olevan olemassa, valitset silloin isomman koon”, Muirhead sanoi.

Suomalaisilla olisi petrattavaa kondomin käytössä: kerroimme aiemmin Kaalimadon tutkimuksen selvittäneen, että yli puolet suomalaisista on harrastanut seksiä ilman kondomia uuden kumppanin kanssa (lue lisää täällä).

”On tärkeää muistaa, että vain kondomi suojaa seksitaudeilta. Mikäli seksiin liittyy jotain, mistä ei itse pidä, ei siihen tarvitse suostua. Mikäli kondomin pukeminen laskee erektiota, voi tilalla kokeilla naisten kondomia tai tuottaa ja saada mielihyvää jollakin muulla tavalla kuin yhdynnän kautta”, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kommentoi.

”Jokainen penis on yksilöllinen, ja siksi kondomin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvä kondomi on sopivan kokoinen, pysyy paikallaan, ei purista eikä rullaudu”, kerrotaan myös Yliopiston Apteekin sivuilla, mistä löydät hyviä vinkkejä sopivan kondomin valintaan.

Kerroimme aiemmin uudesta kondomista, joka on suunniteltu naisten mielihyvää ajatellen ja voit lukea tästä aiheesta lisää täällä. Muirheadin kondomivideosta uutisoi Suomessa ensin MTV Uutiset.