Tiedät varmasti millainen liike ”kyykky” on, vaikka et olisi koskaan harrastanut sen kummoisempaa liikuntaa. Kyykyistä puhutaan, niitä tehdään ja myös vältellään.

Kerromme nyt Gina Florio -nimisestä naisesta, joka päätti ottaa vastaan 2 viikon kyykkyhaasteen.

Gina teki kahden viikon ajan 100 kyykkyä päivässä. Hän oli jo ennestään harjoitellut säännöllisesti, mutta kyykkyhaaste oli täysin uudenlainen kokemus.

”Minä ja peppuni selvisimme kahden viikon haasteesta ehjinä”, Gina kirjoittaa. Samalla hän haluaa jakaa kokemuksensa ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan haastetta.

1. Harjoitus tuntui cardio -treeniltä

100 toiston harjoitus tuntuu tietenkin cardio -treeniltä, syke nousee, hiki valuu ja jalat sekä peppu menevät maitohapoille.

”50 kyykyn kohdalla olo oli kuin olisi juossut pienen lenkin, 100 toiston jälkeen sain pyyhkiä hikipisaroita otsaltani”, Gina kertoo.

Nopeasti tiivistettynä harjoitus tuntui huomattavasti enemmän kuntoa nostattavalta kuin voimaharjoitukselta.

2. Ei suuria muutoksia pepussa

Gina otti ennen ja jälkeen kuvia huomatakseen pepussa tapahtuneet muutokset. Lopputulos oli lievä pettymys, sillä muutoksia ei ollut havaittavissa juuri lainkaan.

Peppua ja reisiä kasvattava harjoitus vaatii kehonpainon ohella lisäpainoja.

3. Alakropan kestävyys parani

Ginan kestävyys oli parantunut huomattavasti 2 viikon harjoituksen jälkeen. Gina jaksoi tehdä toistot helpommin ja juokseminen viimeisten kilometrien aikana tuntui huomattavasti kevyemmältä.

4. Voimat eivät kasvaneet

Gina ei huomannut kehitystä jalkojensa voimassa. ”100 kyykyn haaste tuo mukanaan lukuisia hyviä puolia, mutta voimat eivät kasva.”

”Niin kuin minkä tahansa haasteen kohdalla, kyykkyjen tekeminen helpottui päivien kuluessa eteenpäin. Oikea ratkaisu voisi olla se, että painoja lisää sopivasti ettei haaste ala tuntumaan helpolta”, Gina toteaa lopussa.

Ginan analyysiä luettaessa on hyvä muistaa, että hän on harjoitellut ahkerasti jo ennestään. Uskoisin, että 100 kyykyn haaste on erinomainen ”taviksille”, jotka haluavat aloittaa kuntoharjoittelun.

Jaa vinkki ystävillesi ja haasta heidät tekemään kanssasi 100 kyykkyä päivässä!

Lähde: curiousmindmagazine.com