Näiden viiden liikkeen avulla saat vahvemman takapuolen.

Jatkuva istuminen voi vaikuttaa myös takamukseesi ja saada sen näyttämään vähemmän terhakalta, kuten kerroimme aiemmin – voit lukea artikkelin täältä. Jos sinulla on taipumusta istua paljon, voit iskeä istumisen vaikutuksia vastaan, ja tehdä takamuksestasi paremman tämän treenin avulla.

BuzzFeed lyöttäytyi yhteen fitness- ja hyvinvointiasiantuntija Holly Perkinsin kanssa ja julkaisi pepputreenivideon, jonka liikkeet laittavat pakaralihaksesi todella töihin. Treeniä varten tarvitset tilaa, jumppapallon ja sinua motivoivaa taustamusiikkia – jos niin haluat.

Treenin aikana tehdään viisi liikettä:

– Mene jumppapallon päälle vatsallesi ja laita kätesi maahan, nosta jalkojasi ylös ja yhteen ja kontrolloiden laske ne alas ja toista. Tee toistoja 15 kertaa.

– Nojaa jumppapalloa vasten ja aktivoiden pakaralihaksesi ja vatsalihaksesi, paina kantojasi maahan ja nosta lantiotasi, kunnes polvesi ja hartiasi ovat samassa linjassa, vapauta ja toista. Tee toistoja 15 kertaa.

– Seiso hieman hartioitasi leveämmässä haara-asennossa ja käännä varpaitasi ulospäin. Kyykkää, kunnes reitesi ovat samassa linjassa lattian kanssa, nouse ylös ja toista. Pidä selkäsi suorassa koko liikkeen ajan ja muista painaa polviasi ulospäin, jotta ne ovat samassa linjassa varpaittesi kanssa. Tee toistoja 15 kertaa.

– Tee askelkyykkyjä taaksepäin. Astu taakse vasemmalla jalalla ja käytä oikeaa apuna laskeutuaksesi kyykkyyn. Anna vasemman polven koskettaa hieman lattiaa ja nouse takaisin aloitusasentoon. Toista vuorotellen jalkoja. Tee toistoja 15 kertaa kummallekin jalalle.

– Pidä pakaralihaksesi ja vatsalihaksesi tiukkana, astu taakse laskien jalkasi maahan ja kevyesti kosketa polvellasi maata paikallaan olevan jalkasi vieressä. Nouse takaisin ylös ja toista. Tee ensin 10 toistoa toiselle jalalle ja sitten 10 toistoa toiselle jalalle.

Tee tämä viiden liikkeen kierros 3-5 kertaa ja lepää jokaisen kierroksen välissä minuutin ajan.

Katso alla olevalta videolta mallia, miten tämä pepputreeni tehdään:


Lähde: BuzzFeed