Jos olet tehnyt paljon töitä pyöreän pepun eteen, voi työ valua hukkaan, jos istut paljon.

Runsaan paikoillaan istumisen negatiiviset vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin ovat olleet esillä eri tutkimusten myötä, mutta istuminen voi vaikuttaa myös siihen, minkä päällä istut – takapuoleesi.

Viime vuosina kuntoilun suosio on kasvanut ja monet ovat nähneet paljon aikaa ja vaivaa muokatakseen itselleen pyöreän takamuksen, mutta fysioterapeutti Dan Giordanon mukaan viettämällä koko päivän istuen, tämä ahkera työ pepun eteen menee hukkaan.

Giordanon mukaan jos vietät suuren osan päivää istuen, pakaralihaksesi ”sammuvat”, mikä aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia sekä takamukseesi että koko kehoosi. Metron mukaan tämä voi saada takapuolesi näyttämään merkittävästi vähemmän terhakalta, koska estyneet pakaralihakset eivät toimi kunnolla ja ajan myötä niistä tulee heikommat.

Istuminen voi jopa muuttaa takamuksesi muotoa. Giordanon mukaan hän on nähnyt asiakkaita, jotka ovat siirtyneet aktiivisesta työstä istumaan työpisteiden ääressä ja heidän takapuolistaan on tullut litteämpiä.

Runsas istuminen voi aiheuttaa myös enemmän selluliittia. Metron mukaan personal trainer Adam Gallo selitti, että olemalla epäaktiivinen koko päivän, ei veri kierrä kunnolla koko kroppaan, mikä aiheuttaa veren virtaamisen puutteen ihoon ja tämä aiheuttaa kollageenin menettämistä – ja selluliittia.

Ongelmaan on kuitenkin helppo ratkaisu. Sinun täytyy vain pitää huolta, että ryhtisi on kunnossa, pidät säännöllisiä taukoja ja nouset ylöspenkiltä ja varmistat tekeväsi kohdistettuja treenejä – voit myös varmistaa, että pakaralihaksesi pysyvät päivän aikana aktiivisina jännittämällä ja vapauttamalla niitä samalla, kun istut.

Kerroimme aiemmin, kuinka uudes suositukset kehottavat istumatyöntekijöitä seisomaan ainakin kaksi tuntia päivässä. Voit lukea artikkelin täältä.

Saako tämä tieto istumisen vaikutuksista takamukseesi sinut nousemaan ylös tuolilta useammin? Kommentoi alla!

Lähde: Metro