Tutkimuksessa ilmeni myös, että kaksi kolmesta ihmisestä kurkkaa vessanpönttöön ennen sen huuhtelua – mikä on hyvä tapa.

Vaikka pyyhkiminen vessassa käymisen jälkeen on jo pienenä lapsena opittu taito, pyyhkii yksi kolmesta naisesta itsensä väärin. Metron mukaan Tap Warehousen teettämä tutkimus paljasti, että 33 prosenttia naisista pyyhkii takaa eteen -tyylillä tarpeilla käytyään.

Tällä tavalla on omat terveysriskinsä. Bupa UK:n tohtori Luke Powlesin mukaan naisen virtsaputki ja peräaukko ovat lähekkäin, joten paras tapa on pyyhkiä edestä taakse -tyylillä.

Takaa eteen -tyylillä on mahdollista levittää ulosteita peräaukosta virtsaputkeen. Samalla leviää bakteereja, jotka virtsaputkeen päästyään voivat aiheuttaa virtsatietulehduksen.

Metron mukaan onneksi suurin osa naisista pyyhkii oikealla tavalla – edestä taakse – mutta silti kolmannes on iso osa naisia, jotka altistavat itsensä tulehduksille. Jos siis kuulut tähän kolmanneksen joukkoon, on aika muuttaa pyyhkimistapojasi.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että kaksi kolmesta ihmisestä katsoo vessanpönttöön ennen kuin huuhtelee jälkensä. Tämä on Metron mukaan hyvä tapa, sillä se auttaa varmistamaan, että suolistossa on kaikki kunnossa.

Tohtori Powlesin mukaan kiinteämpi uloste, joka on vaikeahko ulostaa, kielii ummetuksesta ja nestemäisempi ja helposti ulos tuleva uloste viittaisi siihen, että ruokavaliossasi on vähän kuitua tai että olet sairastanut.

Jos huomaat jotain epätavallista, kuten ulosteen väri on normaalista poikkeava etkä ole syönyt mitään, joka olisi voinut muuttaa sen väriä, voisi se Powlesin mukaan olla merkki ongelmista muualla kropassa.

Jos sinua huolettaa, on aina hyvä kääntyä lääkärin puoleen.

”Jos ulosteessa on äkillisiä, pitkäkestoisia muutoksia, kuten koostumuksessa (kuinka kovaa/löysää), kuinka usein käyt vessassa tai jos ulosteen seassa on verta, pitäisi lääkärissä käydä parin viikon sisään”, Powles totesi.

Vaikka ulosteesta ja vessassa käymisestä voi tuntua nololta puhua, ei siinä todellisuudessa ole mitään hävettävää ja on lääkärinvastaanotolla punastelun arvoista käydä selvittämässä, onko itsellä kaikki hyvin. Niele siis ylpeytesi ja mene lääkäriin, jos jokin tuntuu sinusta poikkeavalta.

Lähde: Metro