Sitruuna on sekä herkullista että terveellistä, mutta siitä on hyötyä myös silloin, kun sitä ei syödä.

Aiemmassa uutisessa on kerrottu, kuinka siivoat kotisi sitruunalla, mutta tässä ei ole kyse siitäkään. Nimittäin eräs nainen pitää halkaistua sitruuna sänkynsä vieressä, jolloin hän hyötyy tämän sitrushedelmän tuoksuista koko yön ajan. Hyvä tuoksu jo toki itsessään tuo hyvän mielen, mutta sitruunan tuoksu tekee paljon muutakin.

Tarvitset tätä varten vain pari sitruunaa, joista leikataan päät pois ja asetetaan lautaselle pystyasentoon leikattu puoli ylöspäin. Sen jälkeen sitruunaan leikataan vielä puoliksi, mutta ei ihan pohjaan asti, ettei se katkea. Sama tehdään vielä toiseen suuntaan.

Sitruunalla on Antiseptisia ominaisuuksia

Sitruunan aromi sisältää antiseptisiä ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa mielialaan. Se tarkoittaa sitä, että tämän sitrushedelmän tuoksu voi vähentää masennus- ja ahdistuskohtauksia, koska se luo huoneeseen positiivisen ilmapiirin.

Sitruunan tuoksu auttaa keskittymään

Rentoutuneempi ja vähemmän ahdistunut olo ei ole ainoa syy, miksi sitruunaa kannattaa tuoksutella koko yön ajan. Tämä tuoksu auttaa keskittymään paremmin. Myös muisti paranee, kun sitruunaa haistelee monena yönä peräkkäin.

Ei ole huono ajatus, että sitruunaa tuoksuttelisi myös työpäivän ajan. Tämä niksi toimii toki myös muina aikoina kuin öisin.

Lähde: Tips and Tricks

LUE MYÖS