Näin työt vaikuttavat kehoosi yhden päivän aikana

Kehossasi ehtii tapahtua paljon asioita ajassa, jonka vietät töitä tehden.

Työpäivä haukkaa ison osan aikaa päivästä ja monella työpäivä sisältää muun muassa paljon paikallaan olemista työpisteen äärellä ja tietokoneen ruudun katsomista. Työpäivän aikana kehossa ehtiikin tapahtua monenlaisia asioita.

Lue alta, miten työt vaikuttavat kehoosi:

Silmäsi

Työpäivän aikana helposti unohtaa katsoa noin puoli minuuttia pois tietokoneen näytöltä noin 20 minuutin välein ja välillä silmien räpsyttelykin saattaa unohtua kuivattaen silmiä. Tämä kaikki voi selittää päänsäryn, silmien rasituksen ja näön sumentumisen.

Selkärankasi

Monet saattavat kyyhöttää työpisteensä ääressä sen sijaan, että pitäisivät ryhtinsä hyvänä. Selkärangan ollessa kaarella selkäydin rasittuu ja keuhkot eivät pääse laajenemaan täysin. Näin saat vähemmän happea, mikä voi johtaa siihen, ettet keskity niin hyvin.

Korvasi

Jos olet laittanut musiikin soimaan peittääksesi lähellä olevista työkavereista lähtevän ärsyttävän äänen, voi jo normaalilla tasolla kuuntelu yli tunnin ajan vahingoittaa kuuloasi – etenkin, jos käytät korvanappeja.

Painosi

Työpäivän aikana sinulla on todennäköisesti ollut paljon muuta mietittävää kuin verensokerisi tason seuraaminen, joten valppautesi ja energiasi ovat saattaneet nousta ja laskea sen mukaan, miten olet syönyt lounasta, toisen lounaan ja välipaloja.

Jos sinulla on tapana ajatuksissaan syödä, ole varuillasi, koska ajatuksissaan napostelu on yhdistetty muun muassa painonnousuun, tyypin II diabetekseen ja hampaiden reikiintymiseen. Tästä huolimatta saatat päivän pääteeksi kaivata lisää hiilihydraatteja.

Sydämesi

Tutkimukset ovat osoittaneet kytköksen sydänsairauksien ja pitkään istumisen välillä sekä korkean verenpaineen ja korkeamman kolesterolitason välillä. Liiallinen kahvinjuonti voi myös vaikuttaa sydämeesi aiheuttaen sydämentykytyksiä ja närästystä. Myös pitkä työmatka voi nostaa sekä verenpainettasi että verensokeriasi.

Aivosi

Tuntuuko, että sinusta olisi tulossa vähemmä fiksu? Et ehkä kuvittele asiaa, koska kyyhöttäminen ei auta asiaa eikä myös jatkuva näpyttely näppäimistöllä, mikä on pahempaa muistamista ajatellen kuin kirjoittaminen. Myös ylityöt eivät autoa, sillä ne voivat olla kytköksissä jopa dementiaan.

Henkinen hyvinvointisi

On helppo ajatella, että ei ole mitään, mitä lasillinen viiniä ja kuuma kylpy ei korjaisi, mutta ajan myötä rankka päivä töissä voi omata ikäviä seuraamuksia, kuten pahentaen masennusta ja ahdistusta.

Lähde: Marie Claire


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.