Näin tunnistat valehtelijan nopeasti – lue 4 tapaa

Keho voi paljastaa valehtelijan nopeastikin.

Erään tutkimuksen mukaan keskiverto ihminen venyttää totuutta useita kertoja viikossa, mutta valehtelijan tunnistaminen ei ole kuitenkaan niin yksinkertaista kuin Pinokkio-sadussa – ihmisten nenät kun eivät kasva valheen kerrottuaan.

On kuitenkin tapoja, joista valehtelijan voi tunnistaa. Psykologi ja valheita tutkiva Paul Ekman kertoi Women’s Healthille, että keho lähes aina kapinoi valehtelua vastaan, päästäen pieniä fyysisiä merkkejä valehtelusta.

Alla onkin neljä tapaa, miten voit tunnistaa valehtelijan erilaisten esimerkkien avulla.

1. Pää

Vaikka työkaverisi kertoisi, että ei napannut ideaasi ja esitellyt sitä pomolle omana ideanaan, mutta hän lähes huomaamattomasti pudistaa päätään, tiedät hänen toimineen toisin kuin hän kertoi.

2. Kasvot

Valehdellessa kasvoilla voi käydä häivähdys totuudesta ennen kuin aivot ottavat taas vallan. Esimerkki: Äidin lyhytaikainen irvistys ennen kuin hän alkaa kehua uutta asuntoasi.

3. Kädet

Women’s Healthin mukaan jos henkilö, joka yleensä on rento, mutta nyt lähes jatkuvasti elehtii käsillään, kuten osoittelee, rapsuttelee kasvojaan tai liikehtii levottomasti, voi se olla merkki valehtelusta.

4. Puhe

Valehtelijoilla kestää kauemmin vastata kysymyksiin ja he saattavat jopa vaieta hetkeksi kesken lauseen – asioiden keksiminen kun ottaa aikansa.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.