Tietyt rentoutumistavat sopivat paremmin eri horoskooppimerkkien edustajille.

Jokainen kokee joskus stressiä, jolla voi olla ikäviä vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Tästä syystä olisi tärkeä pyrkiä vähentämään stressiä ja muistaa myös arjen kiireen sekä hulinan keskellä rentoutua.

Rentoutumistapoja on kuitenkin monia, ja samat eivät sovi kaikille tai toimi yhtä hyvin. PureWow’n mukaan tämä pätee etenkin eri horoskooppimerkkeihin ja jokaiselle merkille onkin oma, paras tapa rentoutumiseen.

Oinas: Lenkille/juoksemaan

PureWow’n mukaan oinas on erittäine kinesteettinen merkki ja kun hän lähestyy murtumispistettään, on hänelle erittäin tyydyttävä tapa purkaa stressiä kehonsa avulla. Oinas on myös nopeuden merkki, joten hänelle nopea, jatkuva liike on yhtä rauhoittavaa kuin jollekin toiselle on paikoillana oleminen.

Härkä: Aromaterapia

Venus hallitsee härkää, joka on luksuksen ja kauneuden merkki. Härkä on kuin kotonaan, kun saa uppoutua johonkin, joka hivelee aisteja. Rauhoittumiseen sopii pieni aromaterapia eteeristen öljyjen kera, joka auttaa häntä uskomaan elämän kauneuteen – tai ainakin sen kykyyn tuoksua upealle.

Kaksonen: Vapaa kirjoittaminen

Kaksonen rakastaa sanoja ja jopa hiljaisimmat ja introverteimmät kaksoset löytävät katharsiksen ajatustensa ja tunteidensa järjestämisestä lauseiksi. Hänellä on tapana olla henkisesti hujan hajan, joten PureWow’n mukaan on erityisesti avuksi keskittää tämä henkinen energia vähän vaativaan vapaaseen kirjoittamiseen noin 20 minuutin ajaksi.

Rapu: Avaa muistojen laatikko

Rapu on horoskooppimerkeistä kaikista tunteellisin. Hän arvostaa syvemmin nostalgiaa ja historiaa kuin muut. Kun stressi painaa painaa liikaa, rapu voi rauhoittua muistojen avulla – olipa kyse sitten hänen säästämistä koulumuistoista, valokuvista tai entisiltä heiloilta saaduista lahjoista. Oman henkilökohtaisen historian pariin uppoutuminen rauhoittaa rapua.

Leijona: Itsetyydytys

Leijona on PureWow’n mukaan itsensä rakastamisen merkki, joten tätä ei pidä kauhistella. Itsetyydytys säännöllisesti myös tutkitusti on hyödyksi sekä keholle että mielelle. Itsensä kanssa “leikkiminen” voi tehdä sinusta hieman fiksumman ja pitää tunteesi paremmin kontrollissa ja etenkin leijona osaa arvostaa tätä.

Neitsyt: Jooga

Neitsyen mieli on vauhdilla töissä 24/7, koska hän on merkeistä se eniten järjestelyyn keskittynyt. Stressiä vapauttaakseen on etenkin jooga tehokas tapa hänelle. Joogassa on kyse antautumisesta ja ainakin väliaikaisesti tästä voi olla apua neitsyelle, joka tekee niin kovasti töitä.

Vaaka: Katso romanttinen komedia

Vaaka voi piristää itseään katsomalla uudelleen suosikkejaan romanttisten komedioiden joukosta ja jopa toistamalla vuorosanoja mukana, koska osaa elokuvan niin hyvin ulkoa. Hän rakastaa rakkautta ja toisinaan vain kunnon romkom toimii.

Skorpioni: Anna musiikin viedä mukanaan

Skorpionit ovat syvästi tunteellisia ja kaipaavat välillä pakoa maailmasta. PureWow’n mukaan skorpionille paras tapa akkujen lataamiseen on uppoutuminen hänen mielialaansa sopivaan musiikkiin. Jos hän voi tuntea kappaleen vievän hänet mennessään, saa se hänen omat tunteet vaikuttamaan helpommin käsiteltäviltä. Joskus se jo riittää laskemaan stressiä ja kiihtynyttä sykettä.

Jousimies: Terapia

Jousimies on merkeistä puhelian ja kunnon moottoriturpa. Hänelle paras tapa rentoutumiseen onkin puhua terapiassa, jossa voivat purkaa senhetkisen elämänsä draamaa. Terapeutin ohjaavien kysymysten avulla hän voi myös huomata, milloin draaman alku onkin ollut hän itse eikä ympäröivä maailma.

Kauris: Pieni kotiaskare

Kauriit ovat PureWow’n mukaan luonnostaan ahkeria tekemään töitä ja osittain se johtuu siitä, että he arvostavat hyvin tehdystä työstä syntyvää tyydyttävää tunnetta. Kun kauris kaipaa rentoutumista, voi hän toistaa tämän palkitsevan tilanteen pienemmillä panoksilla simppelin kotiaskareen avulla – sellainen, jossa on selvä alku, keskikohta ja loppu, kuten pyykkäämisessä tai tiskaamisessa. Kotiaskare ei saa olla niin rasittava, että se tuntuisi oikealta työltä, mutta sen verran rakenteellinen, että siitä syntyy tehtävä suoritettu -olotila, kun askare on valmis.

Vesimies: Peli-ilta

Vesimies on erittäin intellektuelli, jopa rauhoittumista tavoitellessaan. Lautapelin pelaaminen tai triviavisailut ystävien kanssa voivat auttaa häntä rentoutumaan, varsinkin jos aihe on tuttu. Joillekin kilpailulliset pelit vain nostavat stressitasoja, mutta PureWow’n mukaan vesimies osaa käsitellä tilannetta. Lyhytaikainen keskittyminen vapauttaa hänet niistä sadoista ideoista, joita hänen mielessään pyörii.

Kalat: Meditaatio

Hengellisimpänä merkkinä kalat löytävät nopeimman tien rauhoittumiseen kaikista suorimmalla tavalla: meditaatiolla. Hän on erittäin herkkä, jonka takia hän on niin mainio taiteilija/ratkaisee ongelmia, mutta se tarkoittaa sitä, että hän on täysin rauhallisessa tilassa lepuuttaakseen aistejaan. Makoilu futonilla ei todennäköisesti riitä, vaan hän tarvitsee kunnon rauhoittavan tilan.

Lähde: PureWow