Naimisissa oleminen voi laskea riskiä sairastua dementiaan, paljastaa tutkimus

Asiantuntijan mukaan avioliiton terveyhyötyjen taustalla on monia syitä.

Tutkimus on tuonut hyviä uutisia heille, jotka ovat naimisissa. Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatryssa julkaistun tutkimuksen mukaan loppuelämän viettäminen sinkkuna voi lisätä dementian kehittymisen riskiä 42 prosentilla verrattuna naimisissa oleviin henkilöihin, kun taas leskeksi jääneillä riski on 20 prosenttia suurempi.

University College Londonin (UCL) tutkijat kävivät läpi 15 erillisen tutkimuksen löydöksiä, missä kaikissa tutkittiin dementiariskin ja siviilisäädyn korrelaatiota. Tutkimuksesta uutisoineen The Independentin mukaan tutkimusten avulla tutkijat pystyivät analysoimaan dataa yli 800 000 ihmiseltä ympäri maailman.

Tohtori Laura Phipps Alzheimer’s Research UK:sta kertoi The Independentille, että on monia syitä sille, miksi naimisissa oleminen voi johtaa erilaisiin terveyshyötyihin.

”Naimisissa olevilla on taipumus olla taloudellisesti paremmassa tilanteessa, mikä on läheisesti moniin terveytemme puoliin läheisesti kudottu tekijä”, Phipps sanoi.

”Puolisot voivat auttaa kokeilemaan terveellisiä tapoja, huolehtia kumppanin terveydestä ja antaa tärkeää sosiaalista tukea”, hän jatkoi.

Tutkimuksen tekoon osallistunut UCL:n psykiatri, tohtori Andrew Sommerlad selitti The Independentin mukaan, kuinka terveellisemmän elämän viettäminen voi suoraan vaikuttaa mielen hyvinvointiin.

”Kun henkilölle kehittyy dementia, silloin vauriot aivoissa kasautuvat”, Sommerlad kertoi.

”Me uskomme, että tätä voidaan vähentää ylläpitämällä yleistä tervyttä noudattamalla terveellistä ruokavaliota, kuntoilemalla ja hoitamalla sairauksia, kuten diabetesta”, hän jatkoi.

”Meistä on myös mahdollista kehittää aivokapasiteettia, mitä kutsutaan kognitiiviseksi varaukseksi, joka mahdollistaa kestämään aivojen vaurioita pidempään. Saatat pystyä tekemään niin kouluttautumalla enemmän ja ylläpitämällä aktiivista henkistä ja sosiaalista elämää”, Sommerlad sanoi.

Avioliiton kumppanuus ja kumppanien tarjoama huolenpito toisilleen voi näin ollen vaikuttaa tekijöihin, jotka vähentävät riskiä mielen ongelmille myöhemmällä iällä.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Independet


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.