Nyt taitaa olla joka puolella Suomea helteinen ilma, josta kaikki eivät pidä.

Saatko nukuttua yösi hyvin vai heräiletkö pitkin yötä, koska makuuhuoneessasi on niin kuuma. Jos kodissasi ei ole mitään toimivaa viilennyslaitetta, kannattaa lukea tästä alta, että mikä viilennysniksi toimii oikeasti ja mikä ei toimi.

Kylmässä suihkussa käyminen

Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta kylmässä suihkussa käyminen ei auta saamaan parempia unia kuumassa makuuhuoneessa. Sen sijaan kannattaa ottaa lämmin suihku. Käsissä ja jaloissa olevien verisuonten lämpö laajenee ja auttaa menettämään kehossa olevaa liikaa lämpö. Vaikka kylmä vesi saattaa tuntua virkistävämmältä lyhyellä aikavälillä, lämpimällä vedellä on pitkäaikaisempi vaikutus.

Ikkunat auki makuuhuoneessa

Ikkunoita ei kannata pitää ainakaan päivällä auki, jos ulkonakin on vain lämmintä ilmaa. Kannattaa myös pistää ikkunoiden eteen jotain, joka pitää makuuhuoneen pimeänä ja näin viileämpänä. Yöllä voi toki laittaa ikkunan auki, jos ulkoilma viilentyy yön ajaksi. Mutta jos ulkona on öisinkin melua, kannattaa käyttää korvatulppia, jotta et herää kuumuuden sijaan meluun.

Alasti nukkuminen

Ei ole pakko nukkua alasti, jotta olisi viileämpi olo. Parempi vaihtoehto on nukkua yöasussa, joka on luonnollista puuvillaa. Se pitää viileänä ja poistaa hikeä iholta. Tekokuitu sen sijaan on alastomuutta huonompi vaihtoehto.

Kuuman teen juominen

Se, että joisi illalla kuumaa teetä, jotta pysyisi yöllä viileänä, voi kuulostaa oudolta. Mutta kun juo kuumaa juomaa, häviää kehosta samalla lämpöä, koska se synnyttää enemmän hikeä. Sen jälkeen kokee lämpimän ilman viileämpänä, joten tämäkin on hyvä keino saada helteellä paremmat unet.

Vaihda vuodevaatteet

Jos sinulla ei ole puuvillaisia tai muusta sellaisesta kankaasta tehtyjä vuodevaatteita, jotka viilentävät, vaihda ne sellaisiin. Yöllinen hikoilu voi loppua siihen.

Muista kuitenkin välillä käydä ulkona auringossa, jotta saat siitä D-vitamiinia!

Lähde: The Sun