Terveellisempi maitosuklaa voi löytää tiensä kauppojen hyllyille tulevaisuudessa.

Tumman suklaan terveysvaikutukset maitosuklaaseen verrattuna ovat hyvin tiedossa, mutta Good Housekeepingin mukaan tutkijat ovat löytäneet tavan tehdä maitosuklaasta yhtä terveellistä.

Pohjois-Carolinan osavaltionyliopiston tutkijat ottivat maapähkinän kuoria, jotka ovat jätetuote tehtailta, jotka käsittelevät maapähkinöitä, ja ottivat niistä antioksidanttiyhdisteitä. Tämän jälkeen he muuttivat yhdisteet jauheeksi yhdistettynä maltodekstriiniin, hieman makealta maistuvaan hiilihydraattiin, jotta se ei maistuisi katkeralta ja jauhe laitettiin maitosuklaaseen.

Tutkijat laittoivat uuden suklaan makutestiin ja saivat selville, että ihmiset pitivät vahvistetusta maitosuklaasta yhtä paljon kuin tavallisesta maitosuklaasta. Maapähkinän maku ei ollut Good Housekeepingin mukaan niin vahva, että ihmiset huomaisivat paljon eroa.

Sitä tutkijat eivät kuitenkaan testanneet, aiheuttaako suklaareseptiin lisätty maapähkinä allergiaa maapähkinöille herkillä ihmisillä, joten tämä terveellisempi suklaa ei välttämättä sovi allergikoille.

Journal of Food Science -julkaisussa ilmestynyt tutkimus on vasta alustava, joten Good Housekeepingin mukaan menee aikansa ennen kuin terveellisempi maitosuklaa saadaan kauppoihin.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Good Housekeeping